Prins Gabriël gaat studeren aan Koninklijke Militaire School - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年7月26日火曜日

Prins Gabriël gaat studeren aan Koninklijke Militaire School - VRT NWS

Prins Gabriël start eind deze zomer een opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Dat heeft het Paleis bekendgemaakt. Het tweede kind van koning Filip en koningin Mathilde zal sociale en militaire wetenschappen studeren.

"Zijne Koninklijke Hoogheid prins Gabriël start op 22 augustus aan de Koninklijke Militaire School (KMS)": met die woorden maakt het Paleis vanavond bekend dat de oudste zoon en het tweede kind van koning Filip en koningin Mathilde binnenkort een nieuwe opleiding start.

Volgens het Paleis is de prins geslaagd voor alle onderdelen van het toelatingsexamen: "De medische, psychotechnische en sportieve proeven en de academische tests voor wiskunde, Nederlands en Frans." 

Eerder had Gabriël ook zijn vooropleiding van 1 jaar aan het National Mathematics & Science College in Warwickshire in het Verenigd Koninkrijk voltooid, zo meldt het Paleis nog.

Aan de KMS zal de prins de opleiding sociale en militaire wetenschappen volgen in het Nederlands en zal hij deel uitmaken van de 162e promotie. 

Prins Gabriël is geboren op 20 augustus 2003 als tweede kind van koning Filip en koningin Mathilde. Hij is tweede in lijn voor de troon, na zijn oudere zus kroonprinses Elisabeth. Het koningspaar heeft nog twee andere kinderen: Emmanuel en Eléonore.

De vier kinderen van Filip en Mathilde op de nationale feestdag: Eléonore, Gabriël, Elisabeth en Emmanuel
Mischa Schoemaker

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiNmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNy8yNS9wcmlucy1nYWJyaWVsL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿