Bob Dylan aangeklaagd wegens seksueel misbruik van 12-jarige in 1965 - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2021年8月17日火曜日

Bob Dylan aangeklaagd wegens seksueel misbruik van 12-jarige in 1965 - De Standaard

Bob Dylan is aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De zanger zou in 1965 een 12-jarig meisje hebben gedrogeerd met alcohol en drugs waarna hij haar zou hebben mishandeld en misbruikt. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die onder meer The Guardian kon inkijken.

In een nieuwe rechtszaak wordt beweerd dat Bob Dylan, de Nobelprijswinnende singer-songwriter in 1965 een 12-jarig meisje drugs en alcohol heeft toegediend alvorens haar seksueel te misbruiken.

Het misbruik gebeurde volgens de vrouw, die inmiddels 68 jaar is, meerdere keren en vond plaats tussen april en mei 1965 in onder meer het beroemde Chelsea Hotel in New York. Het slachtoffer, die in de aanklacht wordt omschreven met de initialen J.C., zegt getraumatiseerd te zijn. In de aanklacht staat vervolgens dat Dylan ‘zijn status als muzikant heeft misbruikt om J.C. haar vertrouwen te winnen en controle over haar te krijgen om haar seksueel te misbruiken.’

De inmiddels 80-jarige Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman, was tijdens het vermeende misbruik tussen de 23 en 24 jaar.

Volgens J.C. zou Dylan een ‘band’ hebben opgebouwd met J.C. om ‘haar onder controle te krijgen met als doel haar seksueel te misbruiken, wat hij ook heeft gedaan, in combinatie met het toedienen van alcohol en drugs.’ Dylan zou J.C. ook ‘bedreigd hebben met fysiek geweld waardoor J.C. tot op de dag van vandaag mentaal beschadigd is.’ Ze zou leiden aan een angststoornis en een depressie.

‘Onwaar’

Dylan ontkent het misbruik. De aantijging is ‘onwaar’ en zal krachtig worden weerlegd, verklaarde een woordvoerder van de artiest in een reactie aan het Duitse persagentschap dpa.

De vrouw stapt nu pas naar de rechter omdat in New York een wet is vervallen en daardoor kunnen slachtoffers van kindermisbruik daar een civiele zaak aanspannen ondanks het verjaringstermijn. Om die reden werd vorige week ook al een aanklacht ingediend tegen de Britse prins Andrew.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMTA4MTdfOTE4MzIzMTfSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿