Eén aflevering ver, of er valt al een dode in 'Familie': “Eruit met een knaller” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2021年8月24日火曜日

Eén aflevering ver, of er valt al een dode in 'Familie': “Eruit met een knaller” - Het Nieuwsblad

Eén aflevering ver, of er valt al een dode in ‘Familie’: “Eruit met een knaller”

Herbert Flack verscheen ten tonele als de lugubere Leon De Bodt.

Binnenkomen met een knaller, noemen ze dat dan. De start van het 31ste seizoen van Familie was maandagavond meteen de zwanenzang van acteur David Cantens. Zijn personage Jonas maakte een doodsmak uit een container die metershoog in de lucht hing.

De seizoensopener van Familie werd er qua suspense eentje voor de geschiedenisboeken. Op het vlak van drama en tragedie deden vooral Simon (Braam Verreth) en Jonas (David Cantens) een stevige duit in het zakje. Zij gingen de zomerstop al vechtend in en pikten maandagavond de draad gewoon weer op. De havencontainer waarin hun strijd op leven en dood werd uitgeknokt, werd plots de hoogte in getild en sloeg aan het wankelen. Ze klampten zich vast aan een net, maar toen dat scheurde tuimelden ze tientallen meters de dieperik in. Jonas werd uren later levenloos uit de Schelde gehaald, van Simon ontbreekt voorlopig elk spoor.

Eén aflevering ver, of er valt al een dode in ‘Familie’: “Eruit met een knaller”
Foto: BELGA

David Cantens had vorig jaar al aangegeven met Familie te willen stoppen, de scenaristen bezorgden hem alvast een memorabele exit. “Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele bijzondere ontmoetingen binnen Familie”, aldus Cantens. “Zowel de schrijvers als ikzelf waren ervan overtuigd dat het personage Jonas eruit moest gaan met een knaller. Of zoals Neil Young zong: It’s better to burn out than to fade away.

De tragedie zal de komende afleveringen nog nazinderen. Het is immers al bekend dat ook Jasmijn Van Hoof, die in de soap Jonas’ vriendin Stefanie vertolkt, besliste om te stoppen met Familie.

Herbert Flack als lugubere kolonel

Verliet Cantens Familie op markante wijze, dan maakte monstre sacré Herbert Flack op minstens even opmerkelijke wijze zijn debuut. Zijn Leon De Bodt bleek de opdrachtgever achter de ontvoering van Lars (Kürt Rogiers). Hij en zijn zoon Raven (Aaron Blommaert) waren de kolonel op het spoor in de zoektocht naar hun (groot)vader. Nadat Lars voor dood werd achtergelaten in het bos, dook Leon op bij Lars’ moeder Brigitte (Janine Bischops). Dat de twee elkaar kennen is zeker, maar het volledige verhaal achter het duistere kantje van de ex-kolonel is nog niet blootgelegd. Lars, die uiteindelijk kon vluchten, wil Leon nooit meer tegenkomen. Wij vermoeden dat hij straks nog voor onaangename verrassingen zal komen te staan.

Toch eindigde de aflevering op een positieve noot. Hanne (Margot Hallemans) kreeg in het ziekenhuis goed nieuws. Quinten (Maxime De Winne) kwam na zijn hartinfarct terug bij bewustzijn. Dinsdag gaat het verhaal verder, al maakt men dan wel een tijdsprong van twee maanden.

Eén aflevering ver, of er valt al een dode in ‘Familie’: “Eruit met een knaller”
David Cantens verdwijnt na de aflevering van maandagavond in Familie. Foto: vtm

Familie, VTM, 20 uur

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjEwODIzXzk2ODU4MTg40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿