Met dit nummer wil de Belgische Eliot (18) het Eurovisiesongfestival winnen: een oproep aan de jeugd, passend in tijden van klimaatmarsen - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2019年2月28日木曜日

Met dit nummer wil de Belgische Eliot (18) het Eurovisiesongfestival winnen: een oproep aan de jeugd, passend in tijden van klimaatmarsen - Het Nieuwsblad

“Wake up!” Zo zal de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival dit jaar heten. De 18-jarige Eliot, volledige naam Eliot Vassamillet, trekt er in mei mee naar Israël om ons land te vertegenwoordigen. Het lied is een oproep aan de jeugd om op te staan en zich niet te laten verdelen door volwassenen. Passend in tijden van klimaatmarsen.

Met dit lied en deze artiest borduurt de RTBF voort op de succesformule die zowel Loïc Nottet als Blanche een vierde plaats in de finale bezorgde. ‘Wake up’ werd geschreven door Pierre Dumoulin, die ook ‘City lights’ van Blanche schreef.

Met dit nummer wil de Belgische Eliot (18) het Eurovisiesongfestival winnen: een oproep aan de jeugd, passend in tijden van klimaatmarsen
Foto: BELGAONTHESPOT

Inhoudelijk roept Eliot zijn leeftijdsgenoten op om wakker te worden. Om zich niet te laten verdelen door de volwassenen. Het is een oproep tot vriendschap en solidariteit. Met de klimaatmarsen op zich heeft het niets te maken, al past het nummer er wel goed bij. En natuurlijk: oproepen tot solidariteit past ook bij de sfeer van het Eurosongfestival.

Veelbelovend, maar geen impact

Muziekrecensenten omschrijven het als een themasong voor een nieuwe Netflixreeks. Wat een compliment is. Bij de gespecialiseerde website Songfestival.be reageert Jonathan Hendrickx voorzichtig: “‘Wake Up’ is een solide Songfestivalinzending, met een gelikt arrangement en ditto productie. Pierre Dumoulin, die twee jaar geleden ook ‘City Lights’ van Blanche componeerde, is ook nu weer het brein achter het Belgische lied, en dat hoor je onmiddellijk”, zegt hij aan Nieuwsblad Online.

Het nummer heeft potentieel, maar mist hier en daar wel impact, vindt de expert. “De strofes zijn wel iets veelbelovender dan het refrein, en aan het einde ontbreekt er een muzikale climax om ‘Wake Up’ écht in het collectieve geheugen van de Europese kijkers te doen nestelen. Een knappe visuele act is broodnodig om België dit jaar te doen opvallen en een nieuwe notering in de top vijf in de wacht te slepen”, aldus Hendrickx.

Benieuwd? Luister zeker zelf.

Voor de Waalse kijkers is Eliot geen onbekende. In het zevende seizoen van ‘The Voice Belgique’ maakte hij indruk, maar sneuvelde hij wel al in de allereerste liveshow. Toch had RTBF haar volste vertrouwen in het jonge talent dat nog naar de middelbare school gaat in het Sint-Stanislas college in Bergen. De televisiezender besloot om voor de vierde keer op een rij een kandidaat uit de talentenjacht rechtstreeks naar het 64e Songfestival te sturen.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190228_04216656

0 件のコメント:

コメントを投稿