Lommels festival Vestiville vlak voor start afgeblazen - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2019年6月29日土曜日

Lommels festival Vestiville vlak voor start afgeblazen - De Standaard

De headliner van het nieuwe festival Vestiville in Lommel heeft zijn optreden geannuleerd. Kort daarna is het hele festival afgeblazen.

Om 17 uur heeft de burgemeester van Lommel, Bob Nijs (CD&V), beslist om het festival niet te laten starten. ‘Na beraad met de veiligheidsdiensten en de bewakingsverantwoordelijke van ASAP Rocky is besloten dat de veiligheid van de artiest en het publiek niet gegarandeerd kan worden’, meldt de stad Lommel op Facebook.

Voorlopig blijft de camping open. In samenspraak met de stad en veiligheidsdiensten wordt de vroegtijdige uittocht van het festival georganiseerd. De tickets van de bezoekers moeten terugbetaald worden. ‘De organisatie zal aan Festicket en Eventbrite de opdracht geven om alle tickets terug te betalen’, meldt Vestiville op Twitter. Een dagticket kostte 78,85 euro. Een ticket voor drie dagen 202,60 euro.

Headliner

De aankondiging van de burgemeester volgt kort op het nieuws dat headliner A$AP Rocky zijn optreden annuleert wegens ‘infrastructurele en veiligheidszorgen’. ‘Vestiville! Ik treed niet op’, schrijft de rapper op Twitter. ‘Door zorgen over de infrastructuur en de veiligheid. De organisatoren hadden me gezegd dat ze het in orde zouden brengen, maar dat is niet gebeurd. Ik wil mijn fans de beste show ooit gegeven, maar door de problemen kan ik dat niet. Ik hou van jullie.’

Bij een inspectie van de brandweer donderdagavond bleek dat nog niet aan alle veiligheidsvoorwaarden was voldaan. Na een laatste controle vrijdagochtend werd het licht dan toch op groen gezet. Wel moest het kleinste deel van het festival, de Talent Stage, vrijdag gesloten blijven om de veiligheid te garanderen. Maar uiteindelijk is het hele festival toch afgeblazen, terwijl festivalgangers aan het aanschuiven waren.

‘Valse betalingsbewijzen’

De festivalorganisatie van Vestiville zou bovendien ‘gemanipuleerde’ screenshots van bankverrichtingen hebben verstuurd aan leveranciers om aan te tonen dat ze betalingen hebben uitgevoerd. De bank ABN Amro onderzoekt de zaak, zo meldt Het Belang van Limburg.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.standaard.be/cnt/dmf20190628_04484396

0 件のコメント:

コメントを投稿