Vestiville krijgt groen licht na schrappen kleinste podium - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2019年6月28日金曜日

Vestiville krijgt groen licht na schrappen kleinste podium - De Standaard

Na een laatste inspectie vrijdagmorgen heeft de stad Lommel beslist dat het festival Vestiville toch mag doorgaan. De Talent Stage zal vrijdag wel nog dicht blijven, omdat die nog niet volledig aan alle regels voldoet.

Bij een inspectie van de brandweer donderdagavond bleek dat nog niet aan alle veiligheidsvoorwaarden was voldaan. Vrijdagochtend heeft een laatste controle met politie, brandweer en stadsbestuur plaatsgevonden, waarna het stadsbestuur het licht op groen heeft gezet voor vrijdag, zo meldt de organisatie. Ook voor de andere dagen worden in principe geen problemen meer verwacht.

Er werd wel beslist om het kleinste deel van het festival, de Talent Stage, op vrijdag af te sluiten om de veiligheid te garanderen. ‘Het gaat over één tent die gebruikt wordt voor een talentenjacht. Voor zaterdag en zondag kan nog een oplossing gevonden worden om alsnog voor de Talent Stage de veiligheid te waarborgen, en dan zal dit podium ook gewoon open gaan’, aldus de festivalorganisatie.

Op het terrein in het Kristalpark in Lommel worden dit weekend 40.000 bezoekers verwacht. De affiche mikt vooral op liefhebbers van hiphop en urban, die op bijvoorbeeld Rock Werchter te weinig aan hun trekken komen. Headliner is Cardi B.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.standaard.be/cnt/dmf20190628_04484112

0 件のコメント:

コメントを投稿