"Platenverkoop nóg crucialer nu livesector plat ligt": hoe zit het met de muziekverkoop in ons land? - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年6月20日土曜日

"Platenverkoop nóg crucialer nu livesector plat ligt": hoe zit het met de muziekverkoop in ons land? - VRT NWS

Platenwinkels zijn na een moeilijk voorjaar uiteraard blij met de “Love Records Stores”-actie. “We hebben tijdens de lockdown zwaar ingezet op onlineverkoop, via onze webshop die al voor de coronacrisis goed draaide”, vertelt Rudi Claes van platenwinkel Bilbo in Leuven, waar ze nu maximum 5 klanten tegelijk mogen ontvangen.

“Dankzij compensaties van de overheid en een degelijke onlineverkoop zijn we de lockdown zonder al te grote kleerscheuren doorgekomen. Voor de coronacrisis was onze webshop goed voor 30 tot 40 procent van onze omzet, gedurende twee maanden was dat de volle 100 procent, en nu is het nog iets meer dan de helft”, aldus Claes. 

Ook voor Music Mania in Gent bleek hun webshop de reddingsboei. “We hebben de schade kunnen beperken: online hebben we tot 5 keer meer verkocht dan anders”, vertelt Karel Van Audenaerde. Ook in Music Mania zijn er momenteel maximum 5 klanten tegelijk welkom. “De combinatie van een klassieke winkel en een goed draaiende webshop zal de toekomst worden. Maar het sociale aspect van onze job, dat hebben we vooral gemist. De interactie met klanten, hen nieuwe dingen laten ontdekken: dat blijft onze corebusiness, eerder dan bestellingen afhandelen.”

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiTmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8xOC9nZWVuLXJlY29yZC1zdG9yZS1kYXktd2VsLWFsdGVybmF0aWVmL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿