Schrijver Aster Berkhof wordt 100: "Hij is een groot geëngageerd schrijver" - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年6月18日木曜日

Schrijver Aster Berkhof wordt 100: "Hij is een groot geëngageerd schrijver" - VRT NWS

Op basis van zijn reiservaringen maakt Aster Berkhof niet alleen reportages voor radio en televisie, maar werkt hij ook reisverhalen uit.  "Die reisreportages vormden ook een inspiratie voor zijn jeugdboeken," vertelt Karel Michielsen."Op die manier kwam de jeugd ook in contact met de landen waar ze eigenlijk niets van afwisten, maar waar Berkhof wel was geweest."

In 1956 trouwt hij met Nora Steyaert, een van de eerste BRT-omroepsters, die hij in de televisiestudio leerde kennen. Steyaert overleed dit voorjaar in het woonzorgcentrum waar ze samen verbleven. "Ik vond het altijd formidabel om hen samen te zien," zegt Karel Michielsen. "Altijd als ik langskwam, zaten ze hand in hand. Als we hen nadien naar de lift begeleiden, gaf Nora nog een zoen aan Louis en aaide ook nog eens over zijn bol. Mensen mochten zien dat ze mekaar ontzettend graag zagen."

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiR2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8xNy9hdXRldXItYXN0ZXItYmVya2hvZi13b3JkdC0xMDAv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿