Alec Baldwin barst in tranen uit nadat proces over fatale schietpartij nietig verklaard wordt door procedurefout - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2024年7月14日日曜日

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat proces over fatale schietpartij nietig verklaard wordt door procedurefout - De Standaard

Film

Het proces van Alec Baldwin in New Mexico is vrijdag nietig verklaard na een procedurefout. Aanleiding zijn nieuwe kogels die waren opgedoken en die de verdediging nooit in handen heeft gekregen.

"Het achterhouden van deze informatie door de openbare aanklager was opzettelijk en met voorbedachten rade. De rechtbank concludeert dat dit gedrag zeer nadelig is voor de verdachte", oordeelde de rechter. Daarop werd het proces nietig verklaard.

De 66-jarige acteur barstte onmiddellijk in tranen uit bij het horen van de beslissing. Baldwin werd vervolgd voor onopzettelijke doodslag bij de opnames van de western 'Rust' in 2021. Hij riskeerde tot achttien maand cel. 

Op de filmset in Nieuw-Mexico had de filmster een wapen afgevuurd dat enkel losse flodders had mogen bevatten maar waarin toch een echte kogel zat. Door het schot werd cameravrouw Halyna Hutchins gedood en raakte regisseur Joel Souza gewond.

De advocaten van Baldwin vroegen donderdagavond de annulering van het proces met het argument dat de politie bewijzen had verdonkeremaand die het drama konden verklaren. Begin dit jaar, twee en een half jaar na de feiten, kreeg de sheriff van Santa Fe immers een partij kogels van een vroegere politieman, die zei dat de munitie overeenstemde met de dodelijke kogel.

Daarmee had de herkomst van de kogel misschien achterhaald kunnen worden en konden de verantwoordelijkheden van elkeen in de tragedie gepreciseerd worden. De kogels zijn echter nooit aan de verdediging overgemaakt, die ze dus niet heeft kunnen onderzoeken.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA3MTNfOTI1MjQ2OTPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿