Na ‘Rust’-drama: weduwnaar slachtoffer wil Alec Baldwin alsnog voor rechter krijgen - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年7月14日日曜日

Na ‘Rust’-drama: weduwnaar slachtoffer wil Alec Baldwin alsnog voor rechter krijgen - Het Nieuwsblad

Alec Baldwin.© AFP

Het proces van Alec Baldwin in New Mexico is vrijdag nietig verklaard na een procedurefout. Acteur Alec Baldwin slaakte een zucht van opluchting. Maar misschien kraaide hij te vroeg victorie.

Het proces over de dramatische gebeurtenissen op de set van de film Rust in 2021, waarbij een cameravrouw per ongeluk werd doodgeschoten, kende een abrupte anticlimax. Zoals bekend was Baldwin aangeklaagd voor doodslag omdat er een echte kogel op de set was afgevuurd in plaats van een losse flodder. Vrijdag raakte bekend dat er bewijs was achtergehouden. Er bleken kogels te zijn die de advocaten van Baldwin niet hadden ontvangen en dus niet waren opgenomen in het onderzoeksdossier. Daarom verklaarde de rechter in New Mexico het proces nietig.

Baldwin zag zo een mogelijke straf aan zich voorbijgaan. Maar misschien is de zaak toch nog niet voorbij. De weduwnaar van cameravrouw Halyna Hutchins, die per ongeluk werd getroffen door de kogel, wil de acteur alsnog verantwoordelijk stellen voor het incident. Dat zegt de advocaat van Matthew Hutchins. “We respecteren de beslissing van de rechtbank”, zegt advocaat Brian J. Parish over de afgewezen strafzaak. “Maar we gaan onderzoeken of we toch nog alle bewijzen aan een jury kunnen voorleggen en zo Alec Baldwin verantwoordelijk kunnen stellen voor zijn daden in de zinloze dood van Halyna.”

Het is niet duidelijk of men aanstuurt op een nieuwe zaak, of dat ze de eerdere zaak, waarin al een schikking werd getroffen met Baldwin en de makers van Rust, willen voortzetten. Deze schikking werd twee jaar geleden bereikt, toen de familieleden de acteur al eens aanklaagden.

  (tove )

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNzEzXzk2NjU2NTMx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿