'Huwelijk van de eeuw' van miljardairskinderen eindigt met extravagante ceremonie in Mumbai - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年7月14日日曜日

'Huwelijk van de eeuw' van miljardairskinderen eindigt met extravagante ceremonie in Mumbai - VRT.be

Na maandenlange festiviteiten zijn de Indiase miljardairskinderen Anant Ambani en Radhika Merchant officieel getrouwd. 'Het huwelijk van de eeuw' is daarmee (bijna) voorbij. Het heeft naar schatting honderden miljoenen euro's gekost en een rist wereldsterren maakte zijn opwachting. Ook gisteravond was 'extravagant' het modewoord.

'Het huwelijk van de eeuw' is al sinds januari bezig. Er was een verlovingsfeest, een pre-huwelijk van enkele dagen en een cruise in Europa met 800 genodigden. Gisteravond was het dan tijd voor de ontknoping: de huwelijksceremonie.  

Voor wie niet thuis is in de Indiase beau monde: het gaat om het huwelijk tussen Anant Ambani (28) en Radhika Merchant (29). De vader van de bruidegom is Mukesh Ambani, de rijkste man van Azië. Goed voor een slordige 115 miljard dollar, volgens Forbes. De Ambani's leiden Reliance Industries, een conglomeraat dat actief is in olie, retail, financiën en telecom.

De familie van de bruid is heel wat minder rijk, maar vader Viren Merchant is eveneens miljardair en oprichter en CEO van Encore Healthcare, een van de grootste farmabedrijven in India. Radhika Merchant zou verantwoordelijk zijn voor de marketing in het bedrijf van haar vader.

80 voetbalvelden

Het startschot voor het eigenlijke huwelijk gisteren werd gegeven met de 'baraat': een processie met de bruidegom en zijn familie, richting de plaats van het huwelijk. De rode luxeauto van de bruidegom was bedekt met witte bloemenkransen. Daarachter: een colonne auto's, ook bedekt met bloemen, met daarin de naaste familie.

Allemaal richting de feestzaal: het Jio World Convention Centre in Mumbai, een gigantisch congrescentrum van 516.000 vierkante meter, even groot als pakweg 80 voetbalvelden. Over het prijskaartje moest het bruidspaar zich geen zorgen maken, want de familie Ambani is eigenaar van het grootste congrescentrum van India.

Een van de versierde ingangen van het Jio World Convention Centre.
Foto: AP

In de afgelopen maanden waren verschillende wereldsterren gespot op het pre-huwelijk en de huwelijkscruise. Tijdens het pre-huwelijk stonden Bill Gates, Mark Zuckerberg en Ivanka Trump op de gastenlijst, tijdens de cruise traden de Backstreet Boys en David Guetta op.

Voor de huwelijksceremonie gonsde het opnieuw van de geruchten rond de aanwezigen. Werden alvast gespot: Kim en Khloe Kardashian, Nick Jonas, Tony Blair, Boris Johnson en een resem Bollywoodsterren. Allemaal gekleed in traditionele Indiase gewaden.

Britse ex-premier Tony Blair en zijn vrouw Cherrie.
Foto: AP
FIFA-baas Gianni Infantino en zijn vrouw Leena Al Ashqar
Foto: AP

De huwelijksceremonie begon met het uitwisselen van de bloemenkransen. Een van de belangrijkste momenten van een Indiase bruiloft is de 'phera'. Ambani en Merchant wandelden 7 keer rond een heilig vuur. Eindigen deed de avond uiteraard met een groot dansfeest.

Het feest is nog niet helemaal voorbij, want vandaag vindt er nog een zegening plaats van het bruidskoppel en morgen is er nog een afsluitende receptie. Die vindt plaats in de residentie van de familie Ambani: een appartementsgebouw van 27 verdiepingen, met een garage voor 160 auto's. Er is ook een eigen filmzaal, zwembad, fitness en 3 helipads op het dak.  

De Ambani-residentie in Mumbai.
Foto: Belga

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiU2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8xMy9odXdlbGlqay12YW4tZGUtZWV1dy1pbmRpYS1hbWJhbmktbWVyY2hhbnQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿