"Mis Trump de volgende keer niet": rockband Tenacious D schrapt wereldtour na opmerking over moordaanslag Trump - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年7月17日水曜日

"Mis Trump de volgende keer niet": rockband Tenacious D schrapt wereldtour na opmerking over moordaanslag Trump - VRT.be

Jack Black (54) van het rockduo Tenacious D heeft de wereldtour geannuleerd nadat bandlid Kyle Gass (64) een omstreden uitspraak had gedaan over de mislukte moordaanslag op ex-president Donald Trump. Op een video is te zien hoe Gass bij het uitblazen van een verjaardagstaart zegt: "Mis Trump de volgende keer niet". 

Zondag liet Black tijdens een concert in de Australische stad Sydney een verjaardagstaart voor Gass op het podium brengen. Bij het uitblazen van de kaarsen deed Gass een wens. "Mis Trump de volgende keer niet", luidde die. 

De video ging meteen viraal op sociale media. Dat Gass zo'n uitspraak deed, 1 dag na de mislukte moordaanslag op ex-president Trump, zorgde voor veel verontwaardiging. Een Australisch parlementslid riep zelfs op om de Amerikaanse band het land uit te zetten.

In een mededeling op Instagram zegt Jack Black dat hij "overrompeld werd door wat er zondag werd gezegd tijdens het concert".

"Ik zou nooit haatspraak goedkeuren of politiek geweld aanmoedigen in welke vorm dan ook. Na lang denken, vind ik het niet langer gepast om de tour van Tenacious D voort te zetten. Alle toekomstige creatieve plannen staan on hold", aldus het bericht nog. 

Excuses

Gass heeft op Instagram ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden. "De zin die ik zondagavond in Sydney improviseerde was uiterst ongepast, gevaarlijk en een vreselijke fout. Ik keur geen geweld goed, in geen enkele vorm en tegen niemand", schreef hij.

"Wat gebeurd is, is een tragedie en ik heb veel spijt van mijn ernstige gebrek aan oordeelsvermogen", aldus Gass.

Black en Gass zouden vandaag optreden in het Australische Newcastle, maar eerder raakte al bekend dat de show werd uitgesteld. Daarna stonden ook nog shows in Brisbane, Melbourne en Adelaide op het programma, waarna het duo naar Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten zou reizen.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8xNi90ZWRhY2lvdXMtZC1zY2hyYXB0LXdlcmVsZHRvdXItbmEtb21zdHJlZGVuLW9wbWVya2luZy12YW4tYmFuZGxpL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿