Acteurs en medewerkers "Thuis" leggen opnieuw even werk neer omdat VRT-directie volgens hen niet duidelijk is over overnemers - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年11月15日火曜日

Acteurs en medewerkers "Thuis" leggen opnieuw even werk neer omdat VRT-directie volgens hen niet duidelijk is over overnemers - VRT NWS

De acteurs en medewerkers van de Eén-reeks "Thuis" hebben vandaag opnieuw even het werk neergelegd. Ze vinden dat de VRT-directie niet duidelijk genoeg is over mogelijke overnemers van de reeks. De vakbonden plannen volgende week een actie bij Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V).

De VRT wil besparen door de productie van de populaire Eén-serie "Thuis" vanaf volgend jaar te verhuizen naar een extern productiehuis. Vorige week, op de nationale actiedag van de vakbonden, ondernamen acteurs en medewerkers al actie. Ze eisten duidelijkheid van de VRT-directie. Anders dreigden ze ermee de productie te verstoren.

Ook vandaag heeft de ploeg van "Thuis" even gestaakt. Het werk is ondertussen wel alweer hervat. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de kijkers niets hoeven te missen van hun favoriete dagelijkse fictiereeks", zegt woordvoerder Yasmine Van der Borght.

Nog meer acties

De ploeg onderbrak het werk omdat de directie vorige week niet genoeg duidelijkheid zou hebben gegeven over de mogelijke overnemers en de arbeidsvoorwaarden die gepaard gaan met een eventuele overname. 

"Integendeel, de VRT-directie gaf toe dat de conclusietekst geen gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden behelst",  benadrukken de bonden. "De collega's van "Thuis" beraden zich momenteel hoe hiermee verder te gaan en of er nog meer acties volgen."

ACOD-VRT en ACV-VRT willen volgende maandag alvast naar het kabinet van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) trekken. Ze willen aan het Brusselse Martelaarsplein de petitie "Laatthuisthuisblijven" aan Dalle overhandigen.

De vakbonden roepen het volledige personeel op om mee te gaan. "De petitie is intussen ruim 34.000 keer ondertekend. Het is duidelijk dat het VRT-publiek onze strijd steunt. Daarom willen wij hen hier ook expliciet bij betrekken. Zij zijn immers ook de dupe als de afbraak van de VRT wordt ingezet. Dus iedereen is welkom op het Martelaarsplein."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMS8xNC9jYXN0LWVuLWNyZXctdmFuLXRodWlzLWxlZ2dlbi13ZXJrLW5lZXIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿