Frank Deboosere verrast door honderden collega's: afscheidnemende weerman krijgt minutenlang applaus - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年3月21日火曜日

Frank Deboosere verrast door honderden collega's: afscheidnemende weerman krijgt minutenlang applaus - De Morgen

NieuwsAfscheid Frank Deboosere

Laatste weerbericht Frank Deboosere Beeld VRT
Laatste weerbericht Frank DeboosereBeeld VRT

Frank Deboosere heeft afscheid genomen van zijn job als weerman voor de VRT. Na zijn laatste weerbericht werd hij opgewacht door honderden collega’s. Die vormden een erehaag in het gebouw van de openbare omroep. De weerman was zichtbaar overdonderd door alle hulde die hij kreeg.

Bekijk hoe Frank Deboosere zichtbaar aangedaan is door de staande ovatie van zijn VRT-collega’s

Gisteravond presenteerde Frank Deboosere (64) een laatste keer het weerbericht op Eén. Na 36 jaar bij de VRT liet de openbare omroep dat niet ongemerkt voorbijgaan. Op Eén en VRT MAX was het programma ‘Dank weerman Frank’ te zien, waarin huidige en voormalige collega’s afscheid namen van Deboosere en archiefbeelden werden bovengehaald uit zijn rijke carrière bij de openbare omroep.

Deboosere presenteerde zijn eerste weerbericht op de toenmalige BRT op 12 maart 1987 als opvolger van Armand Pien. Hij maakte er een erezaak van om het weer begrijpbaar uit te leggen werd daarvoor in 1997 bekroond met de Wablieft-prijs voor klare taal. Hij introduceerde ook zelf woorden als ‘ochtendgrijs’ en ‘winterprik’ in zijn weerberichten.

In een zwart gat hoeft Deboosere in ieder geval niet te vallen. Hij onderhoudt een eigen website over alles wat met wetenschap te maken heeft en vraagt al langer aandacht voor het klimaat, onder meer in zijn podcast Planeet Frank. Daarnaast zet Deboosere zich ook in voor goede doelen. Zo is hij al jarenlang een van de gezichten van Kom op tegen Kanker.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMikAFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL2ZyYW5rLWRlYm9vc2VyZS12ZXJyYXN0LWRvb3ItaG9uZGVyZGVuLWNvbGxlZ2Etcy1hZnNjaGVpZG5lbWVuZGUtd2Vlcm1hbi1rcmlqZ3QtbWludXRlbmxhbmctYXBwbGF1c35iY2M5YjNjNC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿