Mick Jagger, president Biden en Beyoncé: de hele wereld rouwt om het overlijden van Tina Turner - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年5月25日木曜日

Mick Jagger, president Biden en Beyoncé: de hele wereld rouwt om het overlijden van Tina Turner - VRT.be

Wereldwijd stromen de reacties binnen op de dood van de Amerikaanse zangeres Tina Turner die in 2021 nog opgenomen werd in de Rock 'n' Roll Hall of Fame. De Amerikaanse president Biden roemt haar om haar uitzonderlijke talent en haar veerkrachtigheid en NASA zegt "dat haar nalatenschap voor altijd tussen de sterren zal voortleven". Een greep uit de talrijke reacties.

"Tina was een uitzonderlijk talent die de Amerikaanse muziek voorgoed veranderde, maar ze had ook een opmerkelijk sterk karakter", aldus president Biden. "Door tegenslagen en zelfs misbruik te overwinnen, bouwde ze een carrière voor de eeuwigheid op en een leven en nalatenschap die helemaal van haar waren."

De president sluit zijn boodschap af met een woord van medeleven aan de familie van Tina Turner en aan alle fans over de hele wereld die het over een ding eens zijn: Tina was "simply the best".

"Haar elektrische aanwezigheid als onderdeel van het duo Ike & Tina Turner heeft de lat voor live-performances voor altijd hoger gelegd, maar daarna heeft de "queen of rock 'n' roll" een tweede keer geschiedenis geschreven met haar solocarrière. Er is niks dat haar stem niet aankon", schrijft de Rock 'n' Roll Hall of Fame in een reactie op haar overlijden. 

"Ik ben zo droef door het overlijden van mijn prachtige vriendin", schrijft Mick Jagger, de 79-jarige zanger van The Rolling Stones, op Instagram. Turner tourde in de jaren 60 met The Rolling Stones en stond in 1985 samen met Jagger op het podium van Live Aid. 

"Ze was een enorm getalenteerde artieste en zangeres", aldus Jagger. "Ze was inspirerend, warm, grappig en gul. Ze heeft me heel veel geholpen toen ik jong was en ik zal haar nooit vergeten."

"Mijn geliefde koningin, je bent de belichaming van kracht en passie", schrijft Beyoncé in een eerbetoon op haar website. Queen B noemt Turner een inspiratie en dankt haar voor "alles wat ze betekend heeft". 

Beyoncé en Tina Turner in 2008
2008 Kevin Mazur

"De woorden legendarisch, iconisch, diva en superster worden vaak te veel gebruikt, maar toch belichaamt Tina Turner ze allemaal en nog veel meer", schrijft zangeres Mariah Carey op Twitter. "Voor mij zal ze altijd een overlever zijn en een inspiratie voor vrouwen overal. Haar muziek zal de komende generaties blijven inspireren. Rust in vrede, koningin." 

"Geschokt. Bedroefd. Ik betuig mijn medeleven aan Tina Turner haar familie en haar naasten", schrijft soulzangers Dianna Ross op Twitter, samen met een foto van haar en Turner. "I will survive"-zangeres.

Gloria Gaynor noemt Turner dan weer "een iconische vrouw die de weg vrijmaakte voor zoveel vrouwen in de rockmuziek, zwart en wit". Ook Nicki Minaj heeft het over een legende en een icoon.

Bryan Adams bedankt Turner dan weer "om een inspiratiebron te zijn voor miljoenen mensen wereldwijd door ons je verhaal te vertellen en ons je prachtige stem te schenken". De Canadees zegt verder dankbaar te zijn de tijd die ze samen hebben doorgebracht "op tournee, in de studio en als vrienden".

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiPWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNS8yNC9yZWFjdGllcy10aW5hLXR1cm5lci_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿