Jo Vally tekent als eerste rouwregister voor Nicole: “Woorden schieten tekort” - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年11月5日土曜日

Jo Vally tekent als eerste rouwregister voor Nicole: “Woorden schieten tekort” - VRT NWS

In Wemmel is een rouwregister geopend voor Nicole Josy (76) die na een val donderdag overleed. Mensen kwamen al bij de opening van het rouwregister druppelsgewijs binnen om het rouwregister te tekenen. De allereerste was Vlaamse zanger Jo Vally uit Meise.

“Ik heb ze zeer goed gekend, het waren twee fantastische mensen”, zegt Jo Vally bij het binnenkomen in het gemeentehuis. “Ik herinner me de studio die we achteraan in de tuin hadden. Ze kwamen bij mij opnames doen en we vertelden verhalen over vroeger. In de jaren 80, toen live on tape nog niet bestond en we altijd met orkest optraden, heb ik Nicole en Hugo heel veel gezien met leeftijdsgenoten.”

“Het was een uniek koppel”, gaat Vally verder. “Woorden schieten tekort. Ik denk niet dat er zo twee mensen in Vlaanderen zijn die altijd bij elkaar zijn geweest. Ze waren – bij manier van spreken - altijd dag en nacht bij elkaar. Het zal wel een zware klap zijn voor Hugo. Ik hoop dat hij veel steun krijgt van vrienden en kennissen, want het zal moeilijk zijn om dit te verwerken.”

“We wisten wel dat ze zwaar ziek was, dementie, maar dit is zo onverwachts gekomen. De val van een trap, een dom ongeval. Nicole had Hugo altijd gezegd dat ze, indien ze geopereerd moest worden, niet als een plant verder wou.”

Afscheidsplechtigheid

Jo Vally schreef ook een boodschap in het rouwregister. “Ik heb geschreven dat er te weinig woorden zijn om het verdriet te verwerken. Dat ik hem vooral veel sterkte toewens. Ook de begrafenis zal een moeilijke dag worden voor Hugo, ik zal er zeker ook zijn. Ik leef met hen mee.” 

Ook burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel) tekende het rouwregister. “Nicole was een echte Wemmelse dame, het was een grote dame”, zegt hij. “Vlaanderen lag aan hun voeten en ik vond het heel gepast om in naam van het gemeentebestuur het rouwregister te komen tekenen. Nicole is hier geboren en getogen, we hebben allemaal haar (inter)nationale loopbaan gevolgd. Ze waren vaak in GC De Zandloper, we zagen ze hier in het winkelcentrum en opvallend: ze waren altijd met twee. Het is een afscheid van een zeer bijzondere dame. Maar ze zal altijd bij ons blijven. Ze was ook ereburger van Wemmel.”

Het rouwregister kan nog volgende week tijdens de normale openingsuren van het gemeentehuis worden getekend. Vrijdag wordt samen met de begrafenisondernemer een laatste groet georganiseerd in het gemeentehuis van 15u tot 17u. De afscheidsplechtigheid volgt op zaterdag 12 november om 14u in het crematorium Daelhof in Zemst.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMS8wNS9qby12YWxseS10ZWtlbnQtYWxzLWVlcnN0ZS1yb3V3cmVnaXN0ZXItdm9vci1uaWNvbGUtd29vcmRlbi1zY2gv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿