Pierre Kartner, bekend als vader Abraham, is overleden - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年11月11日金曜日

Pierre Kartner, bekend als vader Abraham, is overleden - VRT NWS

De Nederlandse zanger Pierre Kartner, bekend als vader Abraham, is overleden. Dat melden Nederlandse media. Hij is 87 jaar geworden. Vader Abraham is vooral bekend van hits als het "Smurfenlied" en "In 't kleine café aan de haven". 

Pierre Kartner was zanger, tekst- en muziekschrijver en producent. Zijn grootste hits scoorde hij met "In 't kleine café aan de haven" (1975) en het "Smurfenlied" (1977). "In 't kleine café aan de haven" werd meer dan 200 keer gecoverd door andere artiesten, met het "Smurfenlied" stond hij wereldwijd bovenaan in allerlei hitparades. 

Ook "Bedankt lieve ouders" is een van de grote hits van Vader Abraham. Hij was ook bekend van een groot aantal carnavalsnummers en bracht met liedjes over de zeezenders hulde aan die zenders.

Ook veel andere artiesten hadden succes met producties van Kartner, onder wie Corry Konings en internationale artiesten als Nana Mouskouri en Joe Dassin. 

Pierre Kartner ontving tijdens zijn carrière verschillende onderscheidingen, waaronder een Edison, een Buma Lifetime Achievement Award en een Gouden Harp. In 2000 ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Foto Leo Vogelzang VOF

Kartner leefde de voorbije twee jaar al volledig teruggetrokken. Hij trad niet meer op en verscheen niet meer in het openbaar. Over de doodsoorzaak doet de familie geen mededelingen. Hij zou al enkele dagen geleden overleden zijn en werd vanochtend begraven. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMS8xMS9waWVycmUta2FydG5lci1iZWtlbmQtYWxzLXZhZGVyLWFicmFoYW0taXMtb3ZlcmxlZGVuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿