Margriet Hermans wint Zomerhit 2022 met “Lekker blijven hangen”: "Boven alle verwachtingen" - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年8月21日日曜日

Margriet Hermans wint Zomerhit 2022 met “Lekker blijven hangen”: "Boven alle verwachtingen" - VRT NWS

“Lekker blijven hangen” van Margriet Hermans is dit jaar de Zomerhit. Dat is zonet bekendgemaakt tijdens een liveshow van Eén en Radio 2 in Blankenberge. Hermans was zichtbaar verrast: "Dit gaat boven alle verwachtingen".

Begin juli werden twintig nummers genomineerd voor de Zomerhit 2022. Na vijf shows in De Panne, Bredene en Blankenberge koos het publiek uiteindelijk tien finalisten. Die passeerden vanavond allemaal de revue tijdens een finaleshow in Blankenberge, die live werd uitgezonden. Enkel Emma Heesters, die een duo vormt met Regi, moest door ziekte forfait geven: ze werd vervangen door Lotte De Clerck uit “#LikeMe”.

Ook dit keer mocht het publiek bepalen wie met de overwinning naar huis mocht. Pas aan het einde van de show gingen de lijnen dicht, en uiteindelijk kwam Margriet Hermans met “Lekker blijven hangen” als winnaar uit de bus. En dat had de zangeres niet verwacht: "Ik sta hier met een snotneus en tranen. Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch!”

“Lekker blijven hangen” is een Nederlandstalige cover van “She’s after my piano” van 2 Fabiola. In 2014 gingen Pat Krimson en Loredana met die song eveneens met de Zomerhit naar huis. Het is de eerste keer dat twee verschillende versies van een nummer allebei een Zomerhit winnen.

35 jaar geleden won Hermans al eens een prijs tijdens Zomerhit. Ze mocht voor "Een vriend" de trofee voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst nemen. Een paar jaar later, van 1991 tot en met 1994, was ze de presentatrice van de show.

De andere genomineerden waren:

  • Berre – “Say my name”
  • Cleymans & Van Geel – “Olivia”
  • Jaap Reesema & Lea Rue – “Code rood”
  • Maksim – “Zonder mij”
  • Metejoor & Snelle – “Kijk ons nou”
  • Niels Destadsbader – “Ik neem er één”
  • Pommelien Thijs – “Ongewoon”
  • Regi & Emma Heesters – “Zwaartekracht”
  • The Starlings – “Gold”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiR2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8yMC96b21lcmhpdC0yMDIyLW1hcmdyaWV0LWhlcm1hbnMv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿