Zijn gehuwde vrouwen en moeders na Miss Universe ook welkom bij Miss België? Darline Devos: "Voorlopig niet" - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年8月22日月曜日

Zijn gehuwde vrouwen en moeders na Miss Universe ook welkom bij Miss België? Darline Devos: "Voorlopig niet" - VRT NWS

Een historische verandering. Miss Universe breekt met een traditie: vanaf volgend jaar mogen deelnemers getrouwd en/of moeder zijn. "Een persoonlijke beslissing mag niet in de weg staan van succes", klinkt de ommezwaai bij de internationale schoonheidswedstrijd. Bij Miss België wijzigt er - voorlopig - niets, reageert organisatrice Darline Devos.

Sinds het begin van Miss Universe (1952) houdt de verkiezing vast aan de regel dat de deelnemers tussen de 18 en 28 jaar horen te zijn, ongehuwd én kinderloos. Van de uiteindelijke winnares wordt ook verwacht dat ze tijdens haar titel niet zwanger raakt of trouwt. Maar daar komt dus verandering in.

Darline Devos, de drijvende kracht achter Miss België, werd een 3-tal weken geleden op de hoogte gebracht. Een wijziging voor de Belgische deelnemers is voor haar (nog) niet aan de orde.

"Wij doen aan de twee grootste verkiezingen mee, namelijk Miss Universe en Miss World. Bij Miss World mogen geen gehuwde vrouwen of moeders deelnemen. We volgen dus de meest beperkende regeling. Ik zeg niet dat we het niet in overweging zouden nemen, mocht Miss World het ook toestaan", vertelt Devos aan onze redactie.

Darline Devos (helemaal rechts) bij enkele gewezen winnaressen en de huidige Miss België, Chayenne van Aarle.

Hoe gaan ze dat regelen als een moeder Miss Universe wint? Zij moet een jaar lang in New York wonen

Darline Devos, organisatrice Miss België

Zij stelt zich wel vragen bij de puur praktische kant. "Bij Miss België is het vrij simpel. Wie wint, woont meestal nog thuis en kan vaak bij ons logeren voor de afstanden en de drukke agenda. Bij Miss Universe weet ik echt niet hoe ze dat gaan regelen als bijvoorbeeld een moeder wint. Als zij een jaar in New York moet wonen, moet ze haar gezin achterlaten. Bij Miss World is dat trouwens de reden waarom gehuwde vrouwen en moeders niet worden toegelaten.  De winnares moet een jaar lang over de hele wereld reizen en liefdadigheidsprojecten bezoeken." Devos vindt dat helemaal niet vanzelfsprekend voor wie kinderen heeft.

Gewezen Miss Universe uit kritiek

Andrea Meza, de Mexicaanse die in 2020 gekroond werd tot Miss Universe, juicht in internationale media alvast de beslissing toe. "Sommige waren tegen verandering omdat ze vrouwen willen beschikbaar zien voor relaties. Ze willen ook vrouwen die er perfect uitzien en onbereikbaar lijken", aldus Meza. Zij noemt die voorwaarden ronduit seksistisch en onrealistisch.

Meza lag indertijd zelf meteen onder vuur: een paar uur na haar overwinning werd ze op Instagram gespot in een bruidsjurk. Het ging echter om een fotosessie voor haar ambassadeurschap voor Mexico.

Gewezen Miss Universe Andrea Meza staat achter de verandering;

Landelijke miss-verkiezingen voerden eerder al veranderingen door.  Miss Germany mag sinds 2020 gehuwd en/of moeder zijn. De leeftijdsgrens werd toen ook opgetrokken tot 39 jaar. De 35-jarige (moeder) Leonie von Hase won in 2020, geflankeerd door haar eredames die allebei 13 jaar jonger waren.

Duitsland schafte ook het badpakkendefilé af, net als Miss America dat in 2018 al deed. Miss World maakte in 2014 ook komaf met de bikiniparade, met de bedoeling de focus te verschuiven van "fysieke schoonheid naar intelligentie en persoonlijkheid". 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8yMi9taXNzLXVuaXZlcnNlLXZlcmFuZGVydC1yZWdlbHMtZGVlbG5hbWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿