Popprinses Camille bestormd door duizend fans na landing met nieuwe cd 'SOS': “Voor Eurosong voel ik me toch nog te onervaren” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2022年8月26日金曜日

Popprinses Camille bestormd door duizend fans na landing met nieuwe cd 'SOS': “Voor Eurosong voel ik me toch nog te onervaren” - Gazet van Antwerpen

Wijnegem -

Margriet Hermans mag dan Zomerhit 2022 gewonnen hebben, qua populariteit kan ze niet tippen aan Camille Dhont. Om haar nieuwe album voor te stellen vloog die donderdag letterlijk door heel Vlaanderen. Bij de landing in Wijnegem stonden liefst duizend fans de voorlopig nog ongekroonde popprinses van Vlaanderen op te wachten. De plaat SOS zal haar definitief op de troon hijsen.

Jan Auman

De paarden tegenover het shoppingcenter wisten donderdagnamiddag even niet wat er gebeurde. Plots daalde een helikopter neer in hun weide. Een blonde prinses in een felroze tutu en met kroontje op het hoofd en zette voet op Wijnegemse bodem.

Geslaagde landing in de weide.

Geslaagde landing in de weide. © JORIS HERREGODS

Camilles missie: haar album SOS, met daarop naast de hits Vuurwerk, Diamant en Geen Tranen Meer Over ook tien splinternieuwe nummers aanprijzen. ’s Middags hadden de lokale Fnac en Standaard Boekhandel al vele dozen gevuld met die cd moeten aansleuren. Een teken aan de wand. Rond half vijf hadden zich duizend (!) fans verzameld op het grootste plein van het winkelcentrum: vooral jonge meisjes met hun ouders of grote zus. En volgens Camille zelf schreeuwden en zongen haar volgelingen in Wijnegem het luidst van alle groepen die ze donderdag ontmoet heeft.

De eersten in de rij: Julisa Iwens en haar papa Kurt uit Messelbroek bij Scherpenheuvel.

De eersten in de rij: Julisa Iwens en haar papa Kurt uit Messelbroek bij Scherpenheuvel. © JORIS HERREGODS

Zeven uur aanschuiven

“Wij staan hier sinds 10u vanochtend”, vertelt Julisa Iwens uit Messelbroek bij Scherpenheuvel helemaal vooraan in de immense rij die zich over het plein en doorheen de lange gangen van het grote shoppingcenter slingert. Het meisje is zoals de meeste Camille-fans ook in het roze gekleed en vergezeld van haar vader Kurt. “Dit was de eerste keer dat ik haar ontmoet heb. Het wachten vond ik helemaal niet erg. Camille was heel aardig. Straks rijden we zielsgelukkig huiswaarts terwijl we Vuurwerk samen nog eens keihard meezingen.”

Barbara Robay staat met haar dochter Amelie (13) op plaats tien of zo. “We zijn hier in Wijnegem sinds 12.30u. Dit wordt al onze tweede ontmoeting van de dag met Camille”, verrast het duo uit het West-Vlaamse Torhout. “Vanochtend was ons idool al in winkelcentrum K in Kortrijk. Daar waren we ook bij. Dat we vandaag in totaal zeven uur in de rij staan, vinden we niet erg. Amelie heeft een zelfgeschreven grote pancarte bij zich met de boodschap dat Camille een superster is en haar zomer hélemaal heeft gemaakt.”

Schepen Jinnih Beels – niet van Wijnegem maar van Antwerpen – maakt Camille heel blij met een platina plaat voor Diamant.

Schepen Jinnih Beels – niet van Wijnegem maar van Antwerpen – maakt Camille heel blij met een platina plaat voor Diamant. © JORIS HERREGODS

Jinnih Beels

Jinnih Beels was er ook. De Antwerpse schepen van Jeugd voor Vooruit wilde geen statement maken over een eventuele inlijving van Wijnegem door haar grote stad Antwerpen. Ze was uitgenodigd door de platenmaatschappij om Camille te verrassen met een platina onderscheiding voor haar hit Diamant. Die haalde al drie miljoen streams. Naar verluidt zouden er van deze nieuwe cd SOS vooraf ook al tienduizend exemplaren gereserveerd zijn.

“Camille staat voor mij symbool voor hoe meisjes en jongens hun kinderdromen kunnen realiseren. Daar zijn alle jongeren toe in staat. Ik wil hen daarbij graag helpen. Alleen al omdat ze eerder meewerkte aan campagnes tegen pesten, maakt Camille in mijn ogen een heldin. Haar muziek vind ik natuurlijk ook goed. Doe mij maar Vuurwerk.”

Wie dankzij Gazet van Antwerpen alvast haar grote wens in vervulling zag gaan, was kleine Marta (10) uit Deurne. Zij botste samen met mama Martine eerder toevallig op haar grote idool, vlak na de wonderbaarlijke landing in de Wijnegemse weide. Het was niet de bedoeling, maar Camille maakte tussen de interviewtjes en fotoshoots gauw ook nog even tijd voor Marta. Safa en Sangita mochten mee op de foto. De drie meisjes fietsten nadien stralend huiswaarts

Geen Eurosong

Camille zelf bleef er ondanks een hele lange dag vol helikoptervluchten en oneindige ontmoetingen met fans even stralend uitzien en even lief voor al die meisjes die met de nieuwe cd als inkomticket op de foto mochten. Voor 20 euro kunnen ze die straks downloaden. Selfies maken was verboden.

Meest gestelde vraag tijdens die korte ontmoetingen was of Camille ons land niet wil vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Voor het eerst sinds 2016 gaat de VRT immers opnieuw Eurosong-voorrondes organiseren om een kandidaat te selecteren. “Daar voel ik me toch nog te onervaren voor”, verraste Camille toen ook wij haar die vraag stelden. “Ik wil dat zeker een keer doen, maar pas binnen één of twee jaar.”

Zingen deed Camille overigens niet. Daarvoor was er echt geen minuut over.

Wijnegem rolde donderdag de roze loper uit voor ‘popprinses’ Camille.

Wijnegem rolde donderdag de roze loper uit voor ‘popprinses’ Camille. © JORIS HERREGODS

Amelie overhandigt haar brief aan Camille.

Amelie overhandigt haar brief aan Camille. © JORIS HERREGODS

Het moment van deze zomer voor Julisa uit Messelbroek, die het wachten sinds tien uur ’s morgen rond 17 uur beloond zag.

Het moment van deze zomer voor Julisa uit Messelbroek, die het wachten sinds tien uur ’s morgen rond 17 uur beloond zag. © JORIS HERREGODS

Camille drukt fan Amerlie uit Torhout tegen zich aan iun Wijnegem.

Camille drukt fan Amerlie uit Torhout tegen zich aan iun Wijnegem. © JORIS HERREGODS

Camille maakte een geslaagde landing per helikopter in een weide tegenover het Wijnegem shoppingcenter.

Camille maakte een geslaagde landing per helikopter in een weide tegenover het Wijnegem shoppingcenter. © JORIS HERREGODS

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjA4MjVfOTY0MjQ2NzPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿