VRT zoekt kandidaat voor Songfestival opnieuw via preselecties - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年8月21日日曜日

VRT zoekt kandidaat voor Songfestival opnieuw via preselecties - VRT NWS

Voor het eerst sinds 2016 gaat de VRT Eurosong-voorrondes organiseren om een kandidaat te selecteren voor het Songfestival. Peter Van de Veire gaat die show op Eén presenteren. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt tijdens de finale van Zomerhit. Wanneer Eurosong precies te zien zal zijn, wordt later bekendgemaakt. 

Peter Van de Veire had niet alleen de aankondiging van de Zomerhit van het jaar bij gisteravond, hij bracht nog een primeur mee. Eurosong keert na 6 jaar terug op Eén. En Van de Veire gaat de show presenteren. 

In 2016 organiseerde de VRT de laatste keer Eurosong-preselecties om een kandidaat voor het Songfestival te zoeken. Laura Tesoro won die voorrondes toen, met het nummer "What's the pressure". Ze eindigde tiende in de finale van het Songfestival. 

De VRT en RTBF sturen elk afwisselend een kandidaat naar het Songfestival. De afgelopen jaren koos de VRT zelf een artiest en een liedje. In 2018 ging Sennek naar het Songfestival met "A matter of time", in 2021 Hooverphonic met "The wrong place". 

Nu kiest de VRT dus opnieuw voor het oude concept met Eurosong-preselecties, waarbij het publiek mee kan kiezen. Artiesten kunnen zich daarvoor kandidaat stellen met een liedje. De preselecties zullen te volgen zijn tijdens televisieshows op Eén. Op details over hoe die shows er zullen uitzien, is het nog even wachten. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiU2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8yMS9vcG5pZXV3LXByZXNlbGVjdGllcy12b29yLWhldC1zb25nZmVzdGl2YWwv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿