Peter Van de Veire keert terug op radio: hij gaat nationaal ochtendprogramma op Radio2 presenteren - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年8月24日水曜日

Peter Van de Veire keert terug op radio: hij gaat nationaal ochtendprogramma op Radio2 presenteren - VRT NWS

Een opvallende radiocomeback: Peter Van de Veire wordt begin volgend jaar de ochtendstem van Radio2. In april presenteerde hij zijn laatste ochtendshow op MNM. Nu gaat hij een nationale ochtendshow maken op de grootste radiozender van Vlaanderen, Radio2. Na 30 jaar stopt de zender met ochtendprogramma's per provincie, maar Radio2 blijft wel inzetten op regionaal nieuws. 

In 2023 wordt radio- en tv-presentator Peter Van de Veire de ochtendstem van Radio2. Tussen 6 en 9 uur zal hij de luisteraars wakker maken met een nieuwe ochtendshow. Hij wil een show maken samen mét de luisteraars en zal ze ook regelmatig ontmoeten. De bedoeling is dat de ochtendshow letterlijk naar je toe komt. 

"We gaan dit programma met heel Vlaanderen maken en we gaan naar buiten gaan", zegt Van de Veire. "Dit wordt een andere ochtendshow dan ze bij Radio2 gewend zijn. De regio's blijven daarbij belangrijk. We gaan die accenten blijven leggen in de nationale ochtendshow. Het kan zijn dat we de ene dag in Zingem zitten, en de andere dag in pakweg Aartselaar."

De ochtendshow is een vertrouwd blok voor Van de Veire. In 2009 mocht hij de aftrap geven van MNM, met de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Een show die hij uiteindelijk 13 jaar zou presenteren. De jaren daarvoor was hij ook al de stem van de ochtend op Studio Brussel. Maar op zijn 50e verjaardag besliste Van de Veire om afscheid te nemen van MNM, op 1 april deed hij zijn laatste show. 

Van de Veire gaat daarmee exclusief voor VRT werken, want er staan ook opdrachten voor televisie in de steiger. Afgelopen weekend raakte al bekend dat Eurosong terugkeert op Eén, dat zijn de preselecties voor kandidaten voor het Eurovisiesongfestival. Van de Veire gaat die shows presenteren.

Regionaal nieuws blijft belangrijk

Radio2 krijgt voor het eerst in 30 jaar weer een nationale ochtendshow. Dat betekent dus ook dat er een einde komt aan de regionale ochtendprogramma’s per provincie tussen 6 en 8 uur. Maar regionaal nieuws blijft belangrijk, benadrukt VRT. Radio2 heeft met haar regioredacties een groot en sterk netwerk uitgebouwd. De regioredacties hebben contacten in elke gemeente en houden de vinger aan de pols. 

Zij werken ook intensief samen met de nieuwsredactie van VRT NWS, waar de regionale berichtgeving een groot publiek bereikt. Dat aanbod wordt nog uitgebreid. Radio2 en VRT NWS bieden het regionieuws zoveel mogelijk digitaal en op maat aan. Zo kun je makkelijk selecteren welk nieuws jou interesseert, bijvoorbeeld uit je eigen gemeente of een grote stad in je buurt.

“Regionaal nieuws is een ongelofelijk succes op VRT NWS”, zegt directeur Informatie Liesbet Vrieleman. “Dagelijks lezen meer dan 250.000 mensen de regionale verhalen op de website en in de app van VRT NWS, een cijfer dat blijft stijgen. We zijn blij dat we dat verder kunnen uitbouwen, samen met Radio2.”

Dagelijks lezen meer dan 250.000 mensen de regionale verhalen bij VRT NWS. We zijn blij dat we dat verder kunnen uitbouwen

Directeur Informatie Liesbet Vrieleman

Ook de regionale nieuwsbulletins op Radio2 blijven bestaan. Elke weekdag zijn er zo 7 regionale bulletins. En ook het regionale middagprogramma tussen 12 en 13 uur blijft bestaan. Daar wordt er ingezoomd op wat er gebeurt in de regio’s. Daarnaast komt er ook een extra regionaal aanbod in het weekend, met onder meer aandacht voor toerisme en cultuur in de buurt. 

“We blijven investeren in radio én in regionale berichtgeving en doen dat vooral op maat van de luisteraars”, zegt Rino Ver Eecke, nethoofd van Radio2. Ik ben heel blij dat Peter Van de Veire bij Radio2 komt. Hij bruist van de energie en ademt radio. We versterken de programmatie met Peter en met een nieuwe ochtendshow met veel regionale feel en inbreng van de luisteraars.” 

Of er jobs verloren gaan door de aangepaste regioprogrammatie, wil VRT niet zeggen. Maar de wijziging past binnen het transformatieplan, zegt woordvoerder Jan Sulmont. “We moeten nog meer werk maken van de digitale omslag en een efficiëntere productie. Ook van radio wordt daarbij een inspanning gevraagd.”

Wat verandert er nog?

Vanaf dit seizoen krijgt ook de voormiddag een nieuw programma, als opvolger voor De Madammen. Ann Reymen en Daan Masset zullen er samen presenteren van 10 tot 12 uur.  Ze zullen praktische tips geven rond de meest uiteenlopende onderwerpen: lifestyle, gezondheid, sport, natuur, cultuur. Ook bekende Vlamingen en artiesten zullen er langskomen. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8yMy9ncm9vdC1uaWV1d3MtaW4tcmFkaW9sYW5kL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿