Acteur Alec Baldwin niet vervolgd voor onopzettelijke doodslag: rechter verklaard proces nietig na opduiken nieuw bewijsmateriaal - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年7月13日土曜日

Acteur Alec Baldwin niet vervolgd voor onopzettelijke doodslag: rechter verklaard proces nietig na opduiken nieuw bewijsmateriaal - VRT.be

Het proces rond de Amerikaanse acteur Alec Baldwin is nietig verklaard door de rechter. Dat gebeurde nadat nieuw bewijsmateriaal was opgedoken dat de verdediging nooit in handen had gekregen. Baldwin barstte in tranen uit na de beslissing van de rechter.

De 66-jarige acteur werd vervolgd voor onopzettelijke doodslag bij de opnames van de western 'Rust' in 2021. Hij riskeerde tot 18 maanden cel. Op de filmset in New Mexico had Baldwin een wapen afgevuurd dat enkel losse flodders had mogen bevatten, maar waarin toch een echte kogel zat. Door het schot werd cameravrouw Halyna Hutchins gedood en raakte regisseur Joel Souza gewond.

De wapenverantwoordelijke van de film 'Rust', Hannah Gutierrez-Reed, kreeg in april 18 maanden effectieve gevangenisstraf voor de dood van de cameravrouw. De jury omschreef het gedrag van de wapenverantwoordelijke als "uitzonderlijk roekeloos".

De nabestaanden van de overleden cameravrouw dienden ook een klacht in tegen Alec Baldwin, maar de aanklachten werden geseponeerd en enkele maanden later trof Baldwin een schikking met haar familie.

Maar tijdens verhoren had de acteur verklaard dat hij nooit de trekker had overgehaald tijdens het incident. Uit onderzoek eind vorig jaar bleek dat de kogel alleen kon worden afgevuurd als de trekker was overgehaald en dus moest Baldwin alsnog voor de rechter verschijnen.

Partij kogels

Dat proces heeft dus niet lang geduurd. De advocaten van Baldwin ontdekten nieuw bewijsmateriaal dat nooit aan hen was overhandigd. Het gaat om een partij kogels die een sheriff van een vroegere politieman had gekregen. De politieman beweert dat de kogels overeenstemmen met de dodelijke kogel in het wapen van Baldwin.

Omdat de verdediging die partij kogels nooit had kunnen onderzoeken, vroeg ze de annulering van het proces. De rechter heeft die redenering gevolgd en verklaarde het proces prompt nietig op basis van een procedurefout.

Baldwin viel in de armen van zijn advocaat, met tranen in de ogen. Na een omhelzing met onder meer zijn vrouw, verliet de acteur de rechtszaal zonder te reageren. 

Alec Baldwin knuffelt zijn vrouw Hilaria Baldwin kort na de beslissing.
Foto: AP

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiU2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8xMi9wcm9jZXMtYWxlYy1iYWxkd2luLW9udmVyd2FjaHQtb25kZXJicm9rZW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿