Tenten, kampeerstoeltjes, powerbanks en nog veel meer: dit bleef er achter op de kampeerterreinen van Rock Werchter - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年7月10日水曜日

Tenten, kampeerstoeltjes, powerbanks en nog veel meer: dit bleef er achter op de kampeerterreinen van Rock Werchter - VRT.be

De rust is teruggekeerd in Werchter. Op de festivalweide en op de kampeerterreinen is de opkuis volop aan de gang. Veel festivalgangers sorteerden zoals gevraagd, anderen lieten behoorlijk wat (nog bruikbare) spullen achter.

Na 4 dagen Rock Werchter vertrokken maandagmiddag de laatste festivalgangers van de kampeerterreinen. "Dat is heel vlot verlopen", zegt burgemeester Jelle Wouters (ROX). "Er waren ook veel mensen zondagavond al vertrokken."

Heel wat vrijwilligers zijn maandag ook al begonnen met de opkuis van de campings. Zoals elk jaar vinden ze daar heel wat spullen die de kampeerders achterlieten. Van kratten bier en eten, tot powerbanks en tenten.

Afvalzakken

"We betreuren dat mensen die spullen laten liggen", zegt Wouters. "Want dat is gemakzucht. Iedereen is moe en wil naar huis, maar dat mag geen excuus zijn om je afval te laten liggen. Gelukkig geven ook heel wat festivalgangers wel het goede voorbeeld door de afvalzakken te gebruiken die we hebben uitgedeeld."

Foto: Jochen Henrioulle

De achtergelaten spullen belanden trouwens niet meteen in de vuilnisbak. "Het grootste deel wordt nog gerecupereerd", zegt de burgemeester. "We schenken heel wat aan de kringloopwinkels en het achtergelaten eten gaat naar de voedselbedeling. Daar zijn ze ook blij met de lading die ze elk jaar vanuit Werchter krijgen."

Volle fietsenstallingen

Al bij al blikt de burgemeester terug op een geslaagde editie. "Na de problemen met de mobiliteit vorig jaar, hadden we een grondige evaluatie gevraagd. Er is heel wat veranderd en we merkten dat het verkeer toch vlotter liep. Elke dag kwamen 20.000 mensen met de fiets en liepen de fietsenstallingen vol. Misschien moeten we die capaciteit volgend jaar verhogen."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8wOS9hZnZhbC1ibGlqZnQtYWNodGVyLW9wLWNhbXBpbmdzLXJvY2std2VyY2h0ZXIv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿