Vrouw ontdekt borstkanker door warmtecamera in museum: "Hij dient er niet voor, maar die camera heeft mijn leven veranderd" - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2019年10月23日水曜日

Vrouw ontdekt borstkanker door warmtecamera in museum: "Hij dient er niet voor, maar die camera heeft mijn leven veranderd" - VRT NWS

In de geneeskunde is thermografie een methode waarmee je de warmte meet die delen van het lichaam kunnen afgeven. Dat gebeurt met een infarroodcamera die temperatuurverschillen in kaart brengt. De foto die je dan krijgt, is een thermogram. Het is een niet-invasief onderzoek, wat betekent dat er geen operatie of straling aan te pas komt.

Thermografie gaat uit van twee principes: kankercellen groeien en vermeerderen snel, waardoor de bloedstroom en het metabolisme (stofwisseling, red) in de tumor ook sneller verlopen. En bij een sneller lopende bloedstroom en een verhoogd metabolisme stijgt ook de temperatuur van de huid.

Bij borstkanker kan thermografie een aanvullend onderzoek zijn, naast onder meer een mammografie (een röntgenfoto van de borst, red).

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/10/23/vrouw-ontdekt-borstkanker-via-warmtecamera-in-museum/

0 件のコメント:

コメントを投稿