“Burgerzin raakt stilaan op”: cultuursector houdt met Sound of Silence stilteactie in grote steden - Het Laatste Nieuws - Crune Blogs

Latest

2020年8月28日金曜日

“Burgerzin raakt stilaan op”: cultuursector houdt met Sound of Silence stilteactie in grote steden - Het Laatste Nieuws

Een groot oranje kruis, het symbool van de actie van #Soundofsilence, sierde de Grote Markt in Mechelen
Soundofsilence Een groot oranje kruis, het symbool van de actie van #Soundofsilence, sierde de Grote Markt in Mechelen
Om 12.15 uur was het in verschillende steden even stil op grote pleinen. De cultuursector hield er onder het motto #Soundofsilence een actie om aandacht te vragen voor de sector die het zwaar te verduren kreeg vanwege de coronamaatregelen. De beweging vraagt een duidelijk perspectief en een maximum aantal bezoekers in functie van capaciteit.

In Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen werd op een van de grote pleinen symbolisch een groot oranje kruis gemaakt door actievoerders van #Soundofsilence. Nadat het liedje 'Sound of Silence' van Simon & Garfunkel werd opgelegd, hielden de actievoerders twee minuten stilte.

#Soundofsilence, dat niet toevallig de afkorting SOS vormt, is de noemer onder welke verschillende actievoerders uit de cultuursector zich hebben georganiseerd. Ze vragen zo meer aandacht voor de sector die zwaar werd getroffen door de coronamaatregelen. 

“Relletjes nemen toe”

De beweging roept vooral op tot meer perspectief en blijft hameren op de vraag tot een maximum aantal bezoekers in functie van capaciteit. Geen absolute aantallen dus, zoals momenteel de regel is. 

Eerder hield de beweging al een actie op sociale media, maar dat was volgens de actievoerders niet langer genoeg. "De burgerzin raakt stilaan op. De drama's in huiskamers, het verborgen psychische lijden en de relletjes op openbare plaatsen nemen toe. Logisch. Het aanbod is gefnuikt, het sociale weefsel is weg en er zijn niet genoeg alternatieven beschikbaar. Laat ons dus allemaal samen een compromis zoeken”, klinkt het.

Lees ook: Gezondheidseconoom Lieven Annemans pleit voor omgekeerde lockdown, samen met ruim honderd andere medische professionals: “Nu is het genoeg” (+)


Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMijwFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2Jpbm5lbmxhbmQvLWJ1cmdlcnppbi1yYWFrdC1zdGlsYWFuLW9wLWN1bHR1dXJzZWN0b3ItaG91ZHQtbWV0LXNvdW5kLW9mLXNpbGVuY2Utc3RpbHRlYWN0aWUtaW4tZ3JvdGUtc3RlZGVufmExZWQ2OTJlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿