Ouderen kwijnen weg in rusthuis: "Ze sterven niet aan corona. Maar ze léven ook niet meer" - Het Laatste Nieuws - Crune Blogs

Latest

2020年8月24日月曜日

Ouderen kwijnen weg in rusthuis: "Ze sterven niet aan corona. Maar ze léven ook niet meer" - Het Laatste Nieuws

Exclusief voor abonnees

Op een plastic stoeltje aan een hek achteraan het woonzorgcentrum: zo vierde Josette Van Wouwe haar 81ste verjaardag. Vanop vier meter afstand én achter een dranghek mocht haar dochter haar feliciteren.
RV Op een plastic stoeltje aan een hek achteraan het woonzorgcentrum: zo vierde Josette Van Wouwe haar 81ste verjaardag. Vanop vier meter afstand én achter een dranghek mocht haar dochter haar feliciteren.
‘Als ze niet sterven, is het geen nieuws.’ Op die Facebookgroep pleiten nu al een paar honderd familieleden van rusthuisbewoners voor menselijke coronamaatregelen. Of zoals de oprichtster het verwoordt: “Eens de oudjes tijdens de eerste lockdown massaal zijn gestopt met te overlijden, schenken beleidsmakers nog maar heel weinig aandacht aan woonzorgouderen.” Al vele maanden verstoken van menselijk contact, kwijnt deze vergeten groep stilaan letterlijk weg.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen


Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihQFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2Jpbm5lbmxhbmQvb3VkZXJlbi1rd2lqbmVuLXdlZy1pbi1ydXN0aHVpcy16ZS1zdGVydmVuLW5pZXQtYWFuLWNvcm9uYS1tYWFyLXplLWxldmVuLW9vay1uaWV0LW1lZXJ-YTIwYWI5OGQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿