De Warmste Week zamelt 3.203.455 euro in - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2021年12月25日土曜日

De Warmste Week zamelt 3.203.455 euro in - De Morgen

Belangrijk nieuwsDe Warmste Week

null Beeld © VRT 2021
Beeld © VRT 2021

3.203.455 euro. Zoveel geld werd ingezameld voor het DWW Fonds. Dat werd net bekendgemaakt in de slotshow van De Warmste Week. Het fonds werd speciaal opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om 200 projecten te kunnen steunen. Met de slogan ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen’ zette de solidariteitsactie dit jaar een maatschappelijk thema op de kaart.

Tijdens een slotshow, die gepresenteerd werd door Siska Schoeters, werd het finale eindbedrag bekendgemaakt door Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, Eén), de ambassadeurs van De Warmste Week.

Er is dit jaar opnieuw veel geld ingezameld, en dat voor 200 projecten rond het centrale thema ‘Kunnen zijn wie je bent’. De Warmste Week riep iedereen op om coronaveilig in actie te komen. Naast het organiseren van de bekende acties, kon je het DWW Fonds ook rechtstreeks steunen door de QR-vlam te scannen.

Lees ook:

Warmste Week-ambassadeur Kawtar Ehlalouch: ‘In mijn hoofd klopte het niet waardoor ik vaak het gevoel had dat ik een rolletje moest spelen

Opinie: ‘Noem dit een ‘boomer take’ of wat je maar wilt, maar er wringt iets aan de boodschap van De Warmste Week

Dat De Warmste Week zoveel geld opbracht, hoeft niet te verbazen. Alleen al de showcase van Ed Sheeran, die hij speciaal voor het goede doel kwam geven, was al een daverend succes. De sms-actie om een plek te veroveren bij zijn showcase bracht 108.429 euro op voor het DWW Fonds. Ook onze landgenote Angèle gaf de afgelopen week een showcase. Die bracht 31.265 euro op.

Er konden dit jaar ook pins in de vorm van een vlammetje aangekocht worden bij KBC. Die vlogen allemaal de deur uit, klonk het in de slotshow, en brachten daarmee 200.000 euro op.

Van 18 tot en met 24 december maakten Studio Brussel en MNM samen DWW Radio. Het radioprogramma werd gepresenteerd door vaste duo’s van telkens één MNM-dj en één StuBru-dj vanuit een drijvende studio in gaststad Mechelen. Naast fundraising zorgde DWW Radio voor ‘funraising’, want iedereen mocht verzoeknummers aanvragen.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiUWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL25pZXV3cy9kZS13YXJtc3RlLXdlZWstemFtZWx0LTMtMjAzLTQ1NS1ldXJvLWlufmIyMTkxZjU5L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿