Verenigde Arabische Emiraten stoppen met filmcensuur in de bioscoop - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2021年12月20日月曜日

Verenigde Arabische Emiraten stoppen met filmcensuur in de bioscoop - VRT NWS

Films die worden getoond in de bioscopen in de Verenigde Arabische Emiraten zullen niet meer gecensureerd worden. Dat hebben de autoriteiten aangekondigd. Het gaat om films die zullen behoren tot een nieuwe categorie van films, verboden voor wie jonger is dan 21 jaar. Films met het label 21+ "zullen worden getoond in hun internationale versie" met een strenge controle van de leeftijdsgrenzen, meldt de mediaregulator.

Het censureren van films is een veel voorkomende praktijk in de Arabische wereld, vooral in de zeer conservatieve Golfregio. Films met scènes die volgens de autoriteiten niet in lijn zijn met de lokale zeden worden vaak aangepast of komen gewoon niet in de bioscoop.

De Emiraten, waar 90 procent van de bevolking uit expats bestaat, hebben de laatste jaren een grote moderniseringsoperatie doorgevoerd met de bedoeling een van de meer progressieve landen in de Golfregio te worden. Om de Emiraten aantrekkelijker te maken, laten de autoriteiten onder meer samenwonen toe, zijn de regels rond alcohol versoepeld en kunnen buitenlanders voor een lange periode in het land verblijven.

Vanaf 1 januari voeren de Emiraten ook het westerse weekend in, op zaterdag en zondag. In de andere moslimlanden in de regio loopt het weekend van vrijdag - de dag van het vrijdaggebed - tot zaterdag.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMS8xMi8xOS92ZXJlbmlnZGUtYXJhYmlzY2hlLWVtaXJhdGVuLXN0b3BwZW4tbWV0LWZpbG1jZW5zdXVyLWluLWRlLWJpb3NjL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿