VRT-pionier Pros Verbruggen (93) overleden - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2021年12月19日日曜日

VRT-pionier Pros Verbruggen (93) overleden - De Standaard

Oud-VRT-presentator Pros Verbruggen is zaterdagmorgen op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de tv-zender. Verbruggen stond mee aan de wieg van de Vlaamse openbare omroep en werd vooral bekend door de rechtstreekse uitzendingen vanop Expo 58 en de tv-quiz ‘100.000 of niets’.

Verbruggen kwam al in 1948 bij de NIR, de verre voorloper van de VRT, terecht. Na vertolkingen in hoorspelen en een aantal jaren als radiopresentator, was Verbruggen voor het eerst op het televisiescherm te zien met het populaire ‘100.000 of niets’.

Zijn echte doorbraak kwam er echter met de verslaggeving vanop Expo 58. Hij presenteerde toen een programma dat rechtstreeks vanop de expo liep. Volgens de VRT leidde dat trouwens tot een verveelvoudiging van het aantal tv-toestellen in Vlaanderen.

Later gaf hij nog onder meer verslag bij de huwelijken van Albert en Paola en Boudewijn en Fabiola. Veel later eindigde hij zijn carrière bij de VRT op de aankoopdienst voor films en feuilletons.

Na zijn pensioen stond Verbruggen mee aan de wieg van VT4.

6 jaar lang zat hij als Vlaming in de gemeenteraad van Sint-Pieters-Woluwe.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMTEyMThfOTQ4MTc2NTDSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿