James Bond-nummer "No time to die" van Billie Eilish valt in de prijzen op World Soundtrack Awards in Gent - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年10月23日日曜日

James Bond-nummer "No time to die" van Billie Eilish valt in de prijzen op World Soundtrack Awards in Gent - VRT NWS

Het nummer "No time to die" van Billie Eilish is uitgeroepen als Best Original Song op de World Soundtrack Awards in Gent, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. Componist Jonny Greenwood won de Film Composer of the Year Award voor zijn muziek in de films "Power of the dog" en "Spencer".

De 49e editie van het Film Fest Gent eindigde vanavond met de uitreiking van de World Soundtrack Awards. Eén van de hoofdprijzen ging dit jaar naar Jonny Greenwood, de Britse componist achter de muziek van "The power of the dog" en "Spencer". Greenwood stond eerder al op het lijstje genomineerden van onder meer de Oscars, BAFTA's en Golden Globes en kon nu eindelijk een prijs mee naar huis nemen in Gent, de Film Composer of the Year Award

De Amerikaanse componist Nicholas Britell kreeg dan weer de Television Composer of the Year Award mee naar huis, voor zijn (intro)muziek van het derde seizoen van de dramareeks "Succession". Het is al de vijfde World Soundtrack Award die Britell achter zijn naam mag schrijven. 

De prijs voor Best Original Song ging naar "No time to die", het nummer van de gelijknamige James Bond-film dat eerder ook al een Oscar kreeg voor Best Song. 

Billie Eilish en haar broer Finneas O'Connell maakten het nummer, maar konden niet aanwezig zijn bij de uitreiking in Gent. Ze stuurden wel een videoboodschap op, waarin ze de jury bedankten. "Dit nummer was een ongelofelijke ervaring die we altijd zullen koesteren."

De Japanse singer-songwriter Eiko Ishibashi overtuigde de jury met haar "betoverende, jazzy muziek" voor de Oscarwinnende Murakami-verfilming "Drive my car" en mag zich nu Discovery of the Year 2022 noemen. Haar muziek zal volgend jaar worden opgevoerd tijdens de World Soundtrack Awards. 

Tijdens de show vanavond stond de muziek van de Franse componist Bruno Coulais centraal. Hij componeerde nummers voor onder meer "Les rivières pourpres", "Le peuple migrateur" en "Wolfwalkers". Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, bracht een selectie van zijn muziek.

Alle winnaars op een rijtje

  • Film Composer of the Year: Jonny Greenwood voor "Spencer" en "Power of the dog"
  • Television Composer of the Year: Nicholas Britell voor "Succession" (S3)
  • Best Original Song: "No time to die" uit "No time to die", geschreven door Billie Eilish en Finneas O’Connell, uitgevoerd door Billie Eilish
  • Discovery of the Year: Eiko Ishibashi voor "Drive my car"
  • Public Choice Award: Joseph Metcalfe, John Coda en Grant Kirkhope voor "The King’s daughter"
  • Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer: Giacomo Rita
  • Best Original Score for a Belgian Production: The Penelopes voor "SpaceBoy"
  • Lifetime Achievement Award: Bruno Coulais
  • WSA Industry Award: The Alliance for Women Film Composers

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiQGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMC8yMi93b3JsZC1zb3VuZHRyYWNrLWF3YXJkcy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿