Rock-'n-rollicoon Jerry Lee Lewis overleden - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2022年10月29日土曜日

Rock-'n-rollicoon Jerry Lee Lewis overleden - De Standaard

Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. Lewis was onder andere bekend van de hit ‘Great Balls of Fire’.

Jerry Lee Lewis geldt als een van de pioniers van de rock-’n-roll. In 1986 werd hij als eerste voor zijn carrière beloond met een plek in de Rock and Roll Hall of Fame. Het overlijden is bevestigd door zijn management.

De artiest leerde zichzelf op 9-jarige leeftijd pianospelen en trad op zijn veertiende voor het eerst in het openbaar op. Lewis had behalve zijn hit ‘Great Balls of Fire’, die hij in 1957 uitbracht, ook succes met het nummer ‘Whole Lotta Shakin’ Goin’.

Lewis kampte de laatste tijd met gezondheidsproblemen. Eerder deze maand was hij te ziek om bij de ceremonie aanwezig te zijn waarbij hij werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Volgens zijn management had de zanger griep. Singer-songwriter Kris Kristofferson nam de prijs voor hem in ontvangst en overhandigde die later zelf aan Lewis.

De zanger trouwde zeven keer in zijn leven. Begin jaren vijftig maakte hij Dorothy Barton tot zijn eerste vrouw. Een paar jaar later schokte Lewis de wereld door zijn nichtje, de 13-jarige Myra Gale Brown, te huwen. Dit huwelijk hield dertien jaar stand maar zijn carrière leed er wel onder. In 2012 trouwde hij voor de laatste keer, dit keer met zijn persoonlijke verzorgster Judith Brown.

Afgelopen week werd Lewis al ten onrechte doodverklaard door TMZ. De woordvoerder van Lewis ontkende het nieuws en stelde dat de Amerikaanse entertainmentsite zich had gebaseerd op “een anonieme tip die bullshit was”.

Hierna enkele grote data uit het leven van de rock-’n-rolllegende:

- 29 september 1935: geboren in Ferriday, in de staat Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten.

- 1956: neemt in Memphis (in de staat Tennessee) deel aan een mythische opname met drie rock- en countrylegendes: Elvis Presley, Carl Perkins en Johnny Cash.

- 1957: neemt ‘Whole lotta shakin goin on’ op, de song die samen met ‘Great balls of fire’ van hem een van de grote sterren van die tijd maakt.

- 1958: de pers ontdekt zijn huwelijk met zijn 13-jarige nicht, waarover schande wordt gesproken. Het echtpaar krijgt twee kinderen voordat het in 1970 uit elkaar gaat.

- 1968: komt weer op de voorgrond met country-albums.

- 1986 : wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, het rockmuseum in Cleveland (Ohio).

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMjEwMjhfOTYyMDQ1MzDSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿