Klimaatactivisten gooien aardappelpuree op schilderij van Monet in Duitsland - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年10月24日月曜日

Klimaatactivisten gooien aardappelpuree op schilderij van Monet in Duitsland - VRT NWS

In Duitsland hebben twee klimaatactivisten van de Laatste Generatie-beweging aardappelpuree op een kostbaar schilderij van de Franse impressionist Claude Monet gegooid. Het schilderij hangt in een museum in de Duitse stad Potsdam, net buiten Berlijn. 

"Het is nog niet duidelijk of het schilderij "Les Meules" (hooibergen) blijvende schade opliep", dat zei Carolin Stranz, een woordvoerster van Museum Barberini in de Duiste stad Potsdam.

Ze zei voorts dat de aardappelpuree snel werd verwijderd en dat het schilderij achter glas zat.

Activisten plaatsten beelden op Twitter

De twee activisten die de puree over het schilderij gooiden, lijmden zich zich daarna ook aan de grond vast. In totaal namen vier mensen deel aan de actie. De politie pakte in het museum zelf twee mensen op, dat zei politiewoordvoerder Mario Heinemann.  

De Laatste Generatie-beweging zette een video van hun actie op Twitter. De reden waarom ze aardappelpuree op het schilderij hebben gegooid is "om de samenleving te herinneren dat fossiele brandstoffen ons allemaal doden", schreven ze onder meer in de tweet. De beweging riep de politici voorts op om maatregelen te nemen tegen de klimaatverandering.

De activisten hadden het in hun tweet ook over tomatensoep. Vorige week vrijdag ondernamen milieuactivisten een gelijkaaridge actie in het Verenigd Koninkrijk. Toen smeten twee activisten tomatensoep op een schilderij uit de "Zonnebloemen"-reeks van Vincent van Gogh in The National Gallery, in Londen. Daarna lijmden ze zichzelf vast aan de muur. Er was geen schade aan het werk liet The National Gallery achteraf weten. 

Het schilderij "Les Meules" bracht bij een veiling van Sotheby’s twee jaar geleden in New York 98,8 miljoen euro op. Dit is het hoogste bedrag ooit dat een Monet heeft opgebracht op een veiling. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8xMC8yMy9rbGltYWF0YWN0aXZpc3Rlbi1nb29pZW4tYWFyZGFwcGVscHVyZWUtb3Atc2NoaWxkZXJpai12YW4tbW9uZXQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿