Schrijver Aster Berkhof (bekend van "Veel geluk, professor!") is gestorven - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年9月30日水曜日

Schrijver Aster Berkhof (bekend van "Veel geluk, professor!") is gestorven - VRT NWS

Hij beoefende verschillende literaire genres, zoals het detectiveverhaal, de streekroman, humoristische verhalen, avonturenromans, en de jeugdroman. Hij maakte reizen over de hele wereld en schreef daarover ook een aantal reisverhalen. In totaal schreef hij 101 boeken, al zegt hij zelf dat er enkele middelmatige en zelfs slechte bijzaten. Op zijn 90e kwam zijn 101e boek uit, "Dodelijk papier".

Een van zijn belangrijkste boeken is "Veel geluk, professor!" uit 1949. De avonturenroman wordt verschillende keren herdrukt. Het werd in 1977 tot een musical bewerkt en later opgevoerd als opera. In 2001 wordt "Veel geluk, professor!" verfilmd door VTM.

"Veel geluk, professor!" vertelt het verhaal van een jonge docent letterkunde, Pierre Falke. Hij mag les geven aan een gerenommeerd instituut. Hij weet niet dat enkele studenten, onder wie de Amerikaanse Ann Shirling, een weddenschap hebben aangegaan.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiT2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wOS8yOS9zY2hyaWp2ZXItYXN0ZXItYmVya2hvZi1pcy1nZXN0b3J2ZW4tLS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿