Amerikaanse acteur Bruce Willis stopt met acteren na afasie-diagnose - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2022年3月31日木曜日

Amerikaanse acteur Bruce Willis stopt met acteren na afasie-diagnose - VRT NWS

De Amerikaanse acteur Bruce Willis, die in 1988 doorbrak met de film "Die hard", stopt met acteren. De 67-jarige Willis kampt met afasie, "wat zijn cognitieve vermogens beïnvloedt", schrijft zijn dochter Rumer Willis op Instagram. Daarom "neemt Bruce na lang nadenken afstand van de carrière die zoveel voor hem betekend heeft". Afasie is een taalstoornis veroorzaakt door een hersenletsel of een beroerte.

Rumer Willis, de dochter van Bruce Willis, heeft op sociale media aangekondigd dat haar vader (noodgedwongen) met pensioen gaat. De 67-jarige Hollywoodacteur kampt met afasie. Afasie is een taalstoornis die het vermogen van mensen om een taal te gebruiken doet afnemen, zowel bij lezen, spreken, luisteren of schrijven.

Bruce Willis brak in de VS midden de jaren 80 door in de populaire televisieserie "Moonlighting".  In 1988 brak hij wereldwijd door in de bioscoop in de actiefilm "Die hard". 

Bruce Willis groeide de volgende decennia uit tot een van de populairste (komische) actiehelden in Hollywood. Hij acteerde onder meer in "Pulp fiction", "12 monkeys", "The expendables", "Armageddon", "The sixth sense" en "Red".

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiWmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wMy8zMC9hbWVyaWthYW5zZS1hY3RldXItYnJ1Y2Utd2lsbGlzLXN0b3B0LW1ldC1hY3RlcmVuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿