'De mol' pakt meteen uit met grote verrassing: een elfde kandidaat en we kennen hem al - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2022年3月21日月曜日

'De mol' pakt meteen uit met grote verrassing: een elfde kandidaat en we kennen hem al - Het Nieuwsblad

 

 ©  Play4

In de eerste aflevering van het jubileumseizoen van De mol wordt meteen uitgepakt met een grote verrassing. Er doet een elfde kandidaat mee: Jens Zutterman (31). De West-Vlaamse schrijnwerker groeide vorig seizoen uit tot publiekslieveling, ook al moest hij als eerste het spel verlaten na opdracht één.

Eva De Poorter

Je maakt dit geen twee keer mee, zei ik destijds. Ik wel, maar eigenlijk niet echt.” Jens Zutterman is de enige kandidaat ooit die voor de tweede keer start aan De mol. Ook in het vorige seizoen was hij te zien. Toen moest hij al halverwege de aflevering na de eerste opdracht in het doorregende maïsveld in Liedekerkenaar huis. Nog voor de reis vertrokken was. De teleurstelling was groot. Elke zondagavond postten meerdere mensen op sociale media: “Hopelijk laten ze Jens terugkeren.”

De wensen zijn verhoord. Jens kreeg op de reünieaflevering namelijk een koekoeksklok cadeau en een reis naar de Moezel. Belangrijk blijkt nu. “Dat plan om de eventuele achterblijver in Liedekerke in deze reeks terug te halen, was er dus altijd”, zegt presentator Gilles De Coster. “Al hebben we dat geheim wel een jaar lang moeten bewaren. De terugkeer van Jens is aan het einde van vorig seizoen begonnen, toen hij zijn geschenken kreeg. Het was fijn om dat na al die tijd eindelijk concreet te maken op Lanzarote.”

Pas wanneer Jens naar de Moezel vertrekt, omgeleid wordt naar Lanzarote en daar uit een taxi in een andere auto stapt, krijgt hij van de medekandidaten te horen dat hij weer meedoet met De mol. Al moet hij samen met de andere kandidaten wel een opdracht volbrengen: de nummerplaat van zijn auto correct doorsturen. Als zijn drie pogingen fout zijn, gaat er een verfbom af. Een verwijzing naar het seizoen in 2016, waarbij eerste afvaller Ruth definitief werd uitgeschakeld met een verfbom door haar collega’s. Ook nu gaat die verfbom af. Zijn sprankeltje hoop wordt de kop ingedrukt.

De verfbom in de auto gaat af, Jens lijkt weer naar huis te moeten gaan. 

De verfbom in de auto gaat af, Jens lijkt weer naar huis te moeten gaan. ©  Play4

Vriendin mee in complot

Tot Gilles hem terugbrengt naar de groep en zegt dat hij blijft. Als hij dan naar het thuisfront belt, blijkt dat zijn vriendin al die tijd mee in het complot zit: “Gilles is bij ons thuis geweest”, zegt zij. Hoewel Jens verrast lijkt, is hij wel nog verdacht voor de andere kandidaten. Bovendien zeult hij die dekselse koekoeksklok mee: “Dat moest”, klinkt het. Later blijkt waarom: er zit al een jaar lang een vrijstelling in, zonder dat Jens het wist.

De koekoeksklok hangt in het hokje, waar de kandidaten heen moesten tijdens de ‘Vloer is lava’-opdracht. 

De koekoeksklok hangt in het hokje, waar de kandidaten heen moesten tijdens de ‘Vloer is lava’-opdracht. ©  Play4

Op de derde dag wordt hij van tafel weggeroepen voor een fotoshoot, om hem als kandidaat te kunnen aankondigen. Net dan meldt Gilles De Coster aan de anderen waar de vrijstelling inzit. Nemen ze die niet weg, dan verdrievoudigt hun geld en krijgt Jens de vrijstelling. Doen ze het wel, dan wordt er geen geld verdiend. Enkel Uma, Bert én Jens raken tot bij de klok bij een ‘De vloer is lava’-opdracht. Uma kan de verleiding niet weerstaan, en gapt de vrijstelling. Ze toont het aan de groep. “Ik wou geen rood scherm”, zegt ze. “Het is je gegund”, besluit Jens. Het draait voor hem goed uit: hij overleeft nu wél die eerste aflevering.

Uma heeft de vrijstelling uit de klok gehaald. 

Uma heeft de vrijstelling uit de klok gehaald. ©  Play4

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwMzIwXzk3NTM2MjQw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿