Albert en Paola vieren briljanten huwelijk (65 jaar getrouwd) in tuin van hun Franse villa Le Romarin - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年7月2日火曜日

Albert en Paola vieren briljanten huwelijk (65 jaar getrouwd) in tuin van hun Franse villa Le Romarin - VRT.be

Het paleis heeft een foto verspreid op sociale media van koning Albert (90) en koningin Paola (86) zittend op een bankje in hun tuin. Aanleiding is hun briljanten huwelijk. Het koppel is vandaag 65 jaar getrouwd.

De foto werd gemaakt in de tuin van hun Franse villa Le Romarin, met uitzicht op de baai van Cannes. Afgelopen weekend gaven Albert en Paola ook een feestje voor hun familie.

In tegenstelling tot 2019 wordt deze keer geen familiefoto vrijgegeven. "Het is een privéaangelegenheid", reageert het paleis.

De zeldzame familiefoto uit 2019, toen Albert en Paola hun diamanten bruiloft vierden.
Foto: X, Belgian Royal Palace

Na de nodige dieptepunten vormen Albert en Paola meer dan ooit een hechte tandem. "We hadden onze problemen, maar waren voor elkaar gemaakt", besloot de koningin na hun huwelijkscrisis.

Ontmoeting bij een schilderij

Koning Albert leert koningin Paola kennen in Rome op een receptie van de Belgische ambassadeur. Die ambassadeur was een verzamelaar van Vlaamse Primitieven en had een werk van Dirk Bouts hangen.

Bij de uitleg over dat schilderij ziet Albert naar eigen zeggen “een mooie verschijning” opdagen. Paola dus.

Paola zelf is die avond niet onder de indruk. Dat vertelt ze in een interview aan RTL/VTM. Ze wil die avond vooral vroeg gaan slapen. Het protocol vereist echter dat gasten blijven tot een prins vertrekt. Maar Albert blijft rondhangen.

Ze had haar 2 handen aan het stuur
De charmeur en strateeg in Albert kwam naar boven

Eenmaal terug in België stuurt Albert Paola een postkaart en volgen er afspraakjes. “Ze was erg naar mijn zin”, vat de koning zijn gevoelens van toen samen.

Op een dag waagt hij zijn kans, totaal niet zeker van zijn stuk. Hij vreest letterlijk een klap in zijn gezicht.

Albert gaat strategisch te werk om een klap te vermijden. “Ik huurde een Italiaans autootje. Een hemelsblauwe Alfa Romeo. Ze ging achter het stuur zitten. Ik zat naast haar en begon uit te leggen dat ik haar graag had. En als ze akkoord ging, we misschien wat verder konden gaan. Ze had haar 2 handen aan het stuur, dus kon ze niet anders dan doorrijden”, grapt de koning.

Paola zegt niet ja, en niet nee. Ze vraagt enkel tijd om elkaar te leren kennen. Dat deden ze, onder meer door bij Paola’s zus in Firenze te logeren.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiYGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8wMi9hbGJlcnQtZW4tcGFvbGEtdmllcmVuLWJyaWxqYW50ZW4taHV3ZWxpamstaW4tZnJhbmtyaWprL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿