'#LikeMe' keert in 2025 terug op Ketnet, met nieuwe personages en nieuwe Nederlandstalige hits - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年7月2日火曜日

'#LikeMe' keert in 2025 terug op Ketnet, met nieuwe personages en nieuwe Nederlandstalige hits - VRT.be

De succesvolle muzikale reeks '#LikeMe' keert in 2025 terug op Ketnet. De opnames voor dit nieuwe verhaal starten deze zomer. Een nieuwe groep jonge acteurs moet de jonge fans onder anderen Pommelien Thijs en Maksim Stojanac doen vergeten. Dit najaar krijgen de 6 tot 8-jarigen op Ketnet al een compleet nieuwe fictiereeks met een buitenaards tintje: 'Waiko'. 

Begin dit jaar namen de fans tijdens de allerlaatste '#LikeMe"-concerten' in het Sportpaleis afscheid van hun idolen. 5 jaar eerder werd de eerste aflevering op Ketnet uitgezonden. De fictiereeks waarin Nederlandstalige muziek een belangrijke rol speelt, werd in geen tijd razend populair. En de hoofdrolspelers Pommelien Thijs, Camille Dhont, Maksim Stojanac en Francisco Schuster zijn intussen grote namen in de Vlaamse muziek- en mediawereld. 

Maar nu blijkt dat er leven is na het afscheid van de originele '#LikeMe'-cast. Veel details over het nieuwe verhaal van '#LikeMe' zijn er nog niet bekend.

26 Nederlandstalige klassiekers

Wat wel al zeker is, is dat 26 Nederlandstalige klassiekers een hedendaagse herwerking krijgen. De reeks gaf eerder al een tweede leven aan liedjes als 'Porselein' van Yasmine, 'Soldiers of love' van Liliane St-Pierre of 'Ik wil je' van De Kreuners en deed kinderen én ouders meezingen. 

Het was al duidelijk dat Ketnet achter de schermen aan een opvolger werkte, "met een gelijkaardig format". En dat blijkt nu "een nieuw verhaal" onder dezelfde '#LikeMe'-vlag te zijn, wel met nieuwe personages. Welk jong talent er deze keer in de huid van de personages zal kruipen, wordt later bekendgemaakt. 

Sinds de eerste aflevering op 13 januari 2019 is uitgezonden op Ketnet, zijn er 4 seizoenen van in totaal 52 afleveringen gemaakt van '#LikeMe'. 

Het uitgangspunt bleef hetzelfde: Belgische en Nederlandse klassiekers (in totaal tot nu 112 nummers) worden door een jongerencast in een nieuw musicaljasje gestoken. Bij de gastrollen duiken af en toe grote namen op, onder wie Hugo Sigal als schooldirecteur Wolfs.

'#LikeMe' is ook een internationaal succesverhaal geworden. Nederland is snel overstag gegaan en intussen is de reeks te zien in verschillende landen, waaronder Denemarken, Duitsland en Frankrijk. 

Het gaat opnieuw om een co-productie van Ketnet en Fabric Magic. Die zal in 2025 te zien zijn op Ketnet en VRT MAX.

'Waiko', fictiereeks met buitenaards tintje

Naast een nieuw '#LikeMe'-verhaal kondigt Ketnet vandaag ook een nieuwe fictiereeks aan, die als doelgroep de 6-8-jarigen heeft, die ook 'Nachwacht' al konden smaken. 'Waiko' wordt een "spannende fictiereeks met een buitenaards kantje". 

Foto: Ketnet

De reeks speelt zich af op een kermis die ook een hotspot blijkt te zijn voor buitenaardse bezoekers. Ook in deze reeks zal er nieuw jong talent te zien zijn zoals Célia Arena (rol van Nova), Emma Malfliet (speelt Bibi), Ruben Santens (Ion), Mauro Janssens (Otto) en Matisse Foré (Kas). Meer ervaren acteurs als Ikram Aoulad (Ida), Kobe Van Herwegen (Joris) en Tom Audenaert (Kenny) vullen de cast aan. 

'Waiko' is een co-productie van Ketnet en Studio 100 en zal te bekijken zijn vanaf het najaar van 2024.  

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiRGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8wMS9rZXRuZXQtbGlrZW1lLW5pZXV3LXZlcmhhYWwv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿