Restaurant 'Pure C' van Sergio Herman verliest zijn sterren: van twee naar nul - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年4月24日月曜日

Restaurant 'Pure C' van Sergio Herman verliest zijn sterren: van twee naar nul - De Morgen

NieuwsGastronomie

null Beeld Tessa Kraan
Beeld Tessa Kraan

Pure C, het Zeeuws restaurant van Sergio Herman, verliest twee sterren. Dat werd vandaag duidelijk op de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Samen met de sterren ziet Herman eind deze maand ook zijn chef Syrco Bakker vertrekken. Het nieuws werd aan Het Laatste Nieuws bevestigd door Michelin.

Het restaurant in Cadzand haalde pas in 2018 nog twee Michelinsterren binnen. “Het creatieve samenspel dat chef Bakker creëert met lekkernijen uit de polders en de zee is indrukwekkend”, klonk het toen. “De gerechten zijn er ongemeen boeiend, en dat levert een wervelende ervaring op.” Dit jaar waren de Michelininspecteurs blijkbaar iets minder overtuigd: Pure C verliest al zijn sterren.

Het is al de tweede tegenslag voor Pure C binnen de Sergio Herman Group op korte tijd. Syrco Bakker kondigde in december aan dat hij nieuwe culinaire plannen had en afscheid neemt van zijn mentor Sergio Herman. “Nu ben ik klaar om mijn eigen verhaal te schrijven”, zei die. Chef Bakker werkt nog tot eind deze maand in Pure C en gaat dan zélf een restaurant openen in Ubud, Indonesië.

Later meer.

Lees ook:

‘Het moet en kan allemaal wat kleinschaliger’: Syrco Bakker neemt afscheid van Sergio Herman

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMieGh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvcmVzdGF1cmFudC1wdXJlLWMtdmFuLXNlcmdpby1oZXJtYW4tdmVybGllc3Qtemlqbi1zdGVycmVuLXZhbi10d2VlLW5hYXItbnVsfmIwZWU1ZmMyL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿