Tom Waes pleit om altijd een fietshelm te dragen: “Het was mijn redding” - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年4月27日木曜日

Tom Waes pleit om altijd een fietshelm te dragen: “Het was mijn redding” - VRT.be

Tom Waes pleit tijdens “Goeiemorgen morgen!” op Radio2 om altijd een helm te dragen als je met de fiets rijdt. Dat doet hij na zijn fietsongeval van zo’n twee weken geleden, waarbij hij zijn sleutelbeen en vier ribben brak. “Ik ben lang bewusteloos geweest. Gelukkig had ik mijn helm op, want het had anders kunnen aflopen.” Waes pleit dan ook om altijd een helm te dragen als je op de fiets zit. 

Zo’n twee weken geleden kwam tv-maker en acteur Tom Waes zwaar ten val met zijn speedpedelec. “Het was nat en donker, toen ik plots moest uitwijken”, vertelt Tom Waes aan Peter Van de Veire en Kim Van Oncen op Radio2. “Meer weet ik niet meer van dat ongeval, want ik ben lang bewusteloos geweest.” 

Waes brak zijn sleutelbeen en vier ribben. Gelukkig droeg hij een fietshelm. "Na de val, was mijn fietshelm langs de zijkant stuk. Het had helemaal anders kunnen lopen als ik hem niet op had. Daarom wil ik aan iedereen vragen om een fietshelm te dragen. Het kan echt je leven redden.”

Waes moet nu zo’n zes weken revalideren. “De ribben doen het meeste pijn. Ik kan niet lachen of hoesten en ook ademhalen is geen pretje. Gelukkig heb ik in deze periode niet veel opnames gepland. Al had ik mijn tijd natuurlijk graag anders doorgebracht”, zegt hij. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiO2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNC8yNy9maWV0c2hlbG0tdG9tLXdhZXMv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿