Sergio Herman reageert op verlies van twee Michelinsterren: 'Waar het eb is, komt altijd weer vloed' - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年4月25日火曜日

Sergio Herman reageert op verlies van twee Michelinsterren: 'Waar het eb is, komt altijd weer vloed' - De Morgen

NieuwsGastronomie

null Beeld Tessa Kraan
Beeld Tessa Kraan

Pure C, het Zeeuws restaurant van Sergio Herman, verliest twee sterren. Dat werd vandaag duidelijk op de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Het nieuws werd aan Het Laatste Nieuws bevestigd door Michelin. De procedure moet los gezien worden van de kwaliteit van het restaurant, reageert Sergio Herman in een verklaring.

Het restaurant in Cadzand haalde pas in 2018 nog twee Michelinsterren binnen. “Het creatieve samenspel dat chef Bakker creëert met lekkernijen uit de polders en de zee is indrukwekkend”, klonk het toen. “De gerechten zijn er ongemeen boeiend, en dat levert een wervelende ervaring op.” Dit jaar waren de Michelininspecteurs blijkbaar iets minder overtuigd: Pure C verliest al zijn sterren.

Het is al de tweede tegenslag voor Pure C binnen de Sergio Herman Group op korte tijd. Syrco Bakker kondigde in december aan dat hij nieuwe culinaire plannen had en afscheid neemt van zijn mentor Sergio Herman. “Nu ben ik klaar om mijn eigen verhaal te schrijven”, zei die. Chef Bakker werkt nog tot eind deze maand in Pure C en gaat dan zélf een restaurant openen in Ubud, Indonesië.

Lees ook:

‘Het moet en kan allemaal wat kleinschaliger’: Syrco Bakker neemt afscheid van Sergio Herman

Reactie Sergio Herman

“Pure C is het eerste restaurant in Nederland, dat door Michelins hernieuwde procedure uitgeschreven wordt en daardoor zich met de nieuwe chef zijn status opnieuw zal moeten bewijzen. Deze procedure moet los gezien worden van de kwaliteit van het restaurant”, aldus Sergio Herman in een reactie.

“Vandaag is het voor ons en onze gasten wellicht onbegrijpelijk dat we ons opnieuw moeten presenteren.Ik durf oprecht zeggen dat kwaliteit altijd zegeviert. Waar het eb is, komt altijd weer vloed”, klinkt het. Met Jeffrey Laarberg als chef-kok en het ervaren zaalteam, bestaande uit maître d’hôtel Gilo de Cooman en sommelier Tim Theuns twijfelt Sergio Herman “geen seconde aan de toekomst van Pure C”.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMijQFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL3Nlcmdpby1oZXJtYW4tcmVhZ2VlcnQtb3AtdmVybGllcy12YW4tdHdlZS1taWNoZWxpbnN0ZXJyZW4td2Fhci1oZXQtZWItaXMta29tdC1hbHRpamQtd2Vlci12bG9lZH5iMGVlNWZjMi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿