Televisiestudio's Boortmeerbeek halen productie "Thuis" niet binnen en gaan dicht in 2026 - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年4月22日土曜日

Televisiestudio's Boortmeerbeek halen productie "Thuis" niet binnen en gaan dicht in 2026 - VRT.be

De tv-studio's in Boortmeerbeek sluiten in 2026 de deuren, na 35 jaar. Dat meldt bestuurder van eigenaar Media Park Development, Matthijs Casselman. De studio's waren volgens Casselman in de running om vanaf 2025 de productie van de VRT-soap "Thuis" te doen, maar dat zou niet doorgaan. En dan zijn de tv-studio's niet meer rendabel.  

De televisiestudio's in Boortmeerbeek werden in 1991 opgericht voor de opnames van de VTM-serie "Familie". Nadat de productie van de soapserie door DPG Media in 2017 aan het productiehuis Zodiak verkocht werd, verhuisde Familie naar de AED Studio's in Lint. In 2020 verkocht DPG Media de site aan Media Park Development BV van Matthijs en Johan Casselman.

Volgens Casselman was Media Park Development in de running om de productie van de tv-serie "Thuis" naar Boortmeerbeek te halen. De beslissing over de productie van "Thuis", die in het kader van het transformatieplan van de VRT uitbesteed wordt, wordt pas op 24 april genomen. "Maar het management van Eyeworks liet al op 21 april weten dat de opnames van "Thuis", die vandaag in de Manhattan in Leuven plaatsvinden, tegen 2025 naar een nieuwe site in Leuven zullen verhuizen, wellicht in samenwerking met ontwikkelaar De Hoorn", klinkt het. 

Vragen rond procedure

"Media Park Development betreurt de sluiting van de mediasite, en het feit dat de productie van "Thuis" niet binnengehaald wordt. Dergelijke langetermijnproductie zou de belangrijke investeringen in de mediasite immers wél verantwoorden", aldus Casselman nog. Media Park Development zegt zich ook ernstige vragen te stellen bij de wijze hoe de gunningsprocedure van het "Thuis"-dossier verlopen is, "maar daarrond willen we geen verdere polemiek".

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNC8yMi90ZWxldmlzaWVzdHVkaW8tcy1ib29ydG1lZXJiZWVrLWdhYW4tZGljaHQtaW4tMjAyNi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿