Bart Appeltans zegeviert in 'De verraders': “Maar het had geen twee dagen langer moeten duren” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年11月20日月曜日

Bart Appeltans zegeviert in 'De verraders': “Maar het had geen twee dagen langer moeten duren” - Het Nieuwsblad

Toen de aflevering zondagavond van start ging, leek het bij voorbaat een verloren strijd. Twee verraders – interieurarchitect Bart Appeltans en topdokter Guy T’Sjoen – tegen de vier overgebleven bondgenoten. En toch slaagde het uitgekookte duo erin om influencers Sarah Puttemans en Elodie Gabias op het laatste nippertje uit het spel te kegelen en zo de winst binnen te halen. Overblijvers Véronique De Kock en Franky De Smet-Vandamme zaten met de mond vol tanden toen ze de ware toedracht vernamen.

Het was opmerkelijk hoe werkelijk iedereen los over de interieurarchitect keek. “Ik denk dat ze mij niet capabel genoeg achtten voor die rol”, zegt Appeltans. “In het dagelijkse leven ben ik een open boek. Eerlijk, goedlachs en ‘de plezante’ in de groep. Het ligt niet in mijn aard om te liegen. Niemand overwoog mij als verrader.”

Zodoende beleefde Appeltans alleen maar lol aan het programma. “Ik amuseerde me met die opdrachten en bleef altijd vrolijk. Wat mij betreft waren we gewoon pionnen in een levend spel, in een fantastisch kasteel. Veel kandidaten werden heel emotioneel en raakten persoonlijk betrokken. Maar ik kon het boeltje relativeren. Misschien was ik ook daarom zo onopvallend.”

Elke aflevering rustiger

Appeltans benadrukt ook dat hij het spel nooit grof speelde. “Anderen verwachten misschien dat een verrader gaat liegen en bedriegen of mensen onder de bus gooit. Maar dat deed ik nooit.” Al vond hij de Ronde Tafels – de groepsvergaderingen waar alle verdenkingen op tafel werden gelegd en uiteindelijk iemand werd weggestemd – hard. “En die laatste was de hardste van allemaal. Ik wist dat ik dingen moest zeggen die niet klopten, om anderen in diskrediet te brengen. Een beetje wrang, want Sarah en Elodie zijn uitermate toffe dames.”

Véronique De Kock en Franky De Smet-Vandamme konden zichzelf wel voor de kop slaan toen de waarheid aan het licht kwam.© VTM

Nochtans zag het er vlak voor dat beslissende moment minder goed uit. Guy T’Sjoen, die zich pas na enkele dagen omschoolde tot verrader, vreesde weggestemd te worden. “Ik sta er nog altijd van versteld dat Véronique De Kock hem losliet”, zegt Appeltans. “Op een bepaald moment vreesde ik zelfs dat ze ons allebei door had. In het slechtste geval zou ik Guy opofferen om zelf te winnen. Hij gaf aan dat hij dat zou begrijpen, maar plots stemden ze op de twee dames.”

“In het slechtste geval zou ik Guy opofferen om zelf te winnen. Hij gaf aan dat hij dat zou begrijpen”

Bart Appeltans

Verrader

Appeltans begon oorspronkelijk aan het avontuur met Walter De Donder en Klaasje Meijer aan z’n zijde als verraders, en vormde ook nog eventjes een tandem met pokeraar Charlotte Van Brabander. Maar de tandem met T’Sjoen bleek de meest duurzame. “Elke keer hadden we net op tijd in het snotje wat er gaande was. Zo konden we Liliane Saint-Pierre en Martine Jonckheere bijvoorbeeld buitenspel zetten toen ze ons op het spoor waren. Zij speelden het spel minder intensief, maar we wisten dat we op onze hoede moesten zijn.”

Na verschillende combinaties bleken Guy T’Sjoen en Bart Appeltans het duurzaamste duo verraders.© VTM

Liep de interieurarchitect die laatste dagen op de tippen van zijn tenen, met een steeds dunner wordend groepje spelers? “Nee, in het begin had ik meer stress. Dan moet je nog uitzoeken hoe je die rol als verrader moet invullen. Hoe redeneert iedereen? Met welke karakters heb ik te maken? Die eerste dagen bestonden uit observeren. Zodra ik wist wat ik zeker niét moest doen om me verdacht te maken, werd ik rustiger.”

Energievretend

Maar naar het einde toe had hij het stilaan gehad, geeft hij toe. “Het spel had geen twee dagen extra moeten duren”, zegt Bart lachend. “Je begint iedereen goed te kennen, en door persoonlijke gesprekken begin je sympathie voor hen te krijgen. Het klikte goed, met de hele groep. Dan word je dat liegen wel een beetje beu.”

“Het spel had geen twee dagen extra moeten duren. Ik was het liegen beu”

Bart Appeltans

Verrader

Ook het feit dat je als verrader elke dag opnieuw op elk woord moet letten, bleek energievretend. “Ik moest elke seconde mijn hoofd erbij houden, elk gesprek analyseren om ons team naar de overwinning te loodsen. Het ziet eruit alsof we gezellig in een kasteel zitten, maar het kruipt in de kleren. Door de vermoeidheid was iedereen op die laatste avond ietsje meer gelaten.”

Maar wat je niet op televisie zag: na die laatste opname was er nog tijd voor een drink. “En daar vlogen we elkaar in de armen, ook Elodie en Sarah. Alles is uitgepraat, niemand vertrok met een slecht gevoel naar huis.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMxMTE5Xzk3MzI1NjQ10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿