Gault&Millau roept Maxime Collard van La Table de Maxime uit tot chef van het jaar, ontdek hier alle restaurants uit de gids - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年11月28日火曜日

Gault&Millau roept Maxime Collard van La Table de Maxime uit tot chef van het jaar, ontdek hier alle restaurants uit de gids - De Morgen

NieuwsGault&Millau

Maxime Collard van La Table de Maxime.  Beeld ID/ Jef Van den Bossche
Maxime Collard van La Table de Maxime.Beeld ID/ Jef Van den Bossche

Restaurantgids Gault&Millau heeft deze namiddag Maxime Collard van restaurant La Table de Maxime in Paliseul uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar’. Die award komt er boven op zijn score van 17 in de gids.

“Voor zijn kookstijl haalt Maxime het beste uit de regio, een keuken met een klassieke basis waaraan hij zijn creativiteit koppelt”, klinkt het. “Het niveau van zijn creaties verhogen is een constante voor Maxime en zijn team, en waarbij zijn signatuur niet overschaduwd wordt door onnodige kunstgrepen. In al zijn gerechten vinden we uitstekende basistechnieken terug, respect voor de seizoenen, esthetiek en respect voor originele smaken.”

“De consistentie van zijn keuken en het voorbeeldige parcours dat deze chef reeds aflegde, een culinaire belofte die we reeds vijftien jaar volgen, bevestigden onze beslissing om Maxime Collard uit te roepen als Chef van het Jaar 2024", zo vult CEO Marc Declerck aan.

Beste restaurants

In totaal werden 1.299 Belgische restaurants in de nieuwe Gault&Millau-gids bekroond met een score van minstens 12 op 20. Meer dan 170 restaurants zijn volledig nieuw, 165 adressen stegen in puntenaantal. Op de kaart tonen we alle restaurants die Gault&Millau een score van 16 of meer geeft. In de tabel verderop vindt u ook de overige restaurants.

Opvallend: Hof van Cleve van Peter Goossens, dat al jarenlang op de eerste plaats staat met een score van 19,5, krijgt dit jaar geen punten. Binnen enkele weken vertrekt Goossens er, Floris Van der Veken wordt de nieuwe chef. Daardoor is de hoogste score dit jaar voor Boury in Roeselare en L’Air du Temps uit Eghezée, allebei met 19 op 20. Gevolgd door The Jane en Zilte, beide in Antwerpen.

Jonge chefs en andere laureaten

Gault&Millau bekroont elk jaar ook drie Jonge Chefs van het Jaar. Deze keer zijn dat Marius Bosmans van Restaurant Arden in Rochefort, Niels Brants van Restaurant EssenCiel in Leuven en Georges Athanassopoulos van Restaurant Màloma Comptoir Culinaire in Brussel.

Daarnaast worden zoals elk jaar volgende thematische laureaten bekroond:

- Gastvrouw van het Jaar: Laurence Wynants (Comme Chez Soi, Brussel)

- Italiaans restaurant van het Jaar: Da Mimmo (Brussel)

- Aziatisch restaurant van het Jaar: A Food Affair (Gent)

- Mooiste terras: De Kruier (Knokke-Heist)

- Mooiste restaurantdesign: Innesto (Zonhoven)

- Sommelier van het Jaar: Jeno Del Turco (Le Chalet de la Forêt, Brussel)

- Dessert van het Jaar: Charles-Maxime Legrand (Quai n°4, Ath)

- Brasserie/Bistrot van het Jaar: Bistrot De Pottenbrug (Antwerpen)

- Gastro-bistro van het Jaar: Monsieur V (Linkebeek)

- Ambachtsman van het Jaar: Filip Slangen (Tafeltje Rond, Beveren-Waas)

- Groentegerecht van het Jaar: De Poorterij (Dilsen-Stokkem)

- Wijnkaart van het Jaar: L’Envie (Zwevegem)

- Bierkaart van het Jaar: Sophie & Nicolas (Comblain-la-Tour)

- Prijs-plezierverhouding van het Jaar: Klei (Ieper) voor Vlaanderen, Ioda voor Brussel en Merry (Luik) voor Wallonië

- Drie ontdekkingen van het Jaar: Komaf (Wommelgem) voor Vlaanderen, Aster voor Brussel en Max & Moi (Braine-l’Alleud) voor Wallonië

Lees ook

Culinair journaliste Marian Kin over de nieuwe Gault&Millau: ‘Hof van Cleve krijgt dit jaar géén score’

De erfenis na het afscheid van Peter Goossens: ‘Geen Hof van Cleve zonder zijn echtgenote Lieve’

In de potten kijken bij Tim Boury: ‘De derde ster geeft meer druk, maar ook een relaxter gevoel’

Hoogste nieuwkomers

De hoogste nieuwkomers zijn Otoro in Hasselt met een score van 15,5 op 20, La Table Benjamin Laborie in Lasne met een score van 15 op 20 en Menssa in Brussel met een score van 16,5 op 20.

Ook aan de top van de Belgische gastronomie zijn er enkele belangrijke stijgers: Boury in Roeselare behaalt een score van 19 op 20 en daarmee de hoogst mogelijke 5 koksmutsen. Innesto in Zonhoven en Menssa in Brussel krijgen een score van 16,5 op 20 en behalen zo 3 koksmutsen. Attablez-vous (Namen), Bruut (Brugge), DIM Dining (Antwerpen), Humus x Hortense (Brussel), La Grappe d’Or (Aarlen), Misera (Antwerpen) en Rebelle (Kortrijk) behalen 16 op 20 en daarmee eveneens 3 koksmutsen.

Dit jaar is er bovendien opnieuw een selectie gemaakt van de beste cocktailbars in België. Bar Ran in Brugge werd verkozen tot Cocktailbar van het Jaar 2024.

De Gault&Millau Belux-gids 2024 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost 34 euro. Hij kan ook worden besteld via shop.gaultmillau.be.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMipAFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9uaWV1d3MvZ2F1bHQtbWlsbGF1LXJvZXB0LW1heGltZS1jb2xsYXJkLXZhbi1sYS10YWJsZS1kZS1tYXhpbWUtdWl0LXRvdC1jaGVmLXZhbi1oZXQtamFhci1vbnRkZWstaGllci1hbGxlLXJlc3RhdXJhbnRzLXVpdC1kZS1naWRzfmI5ZTQ0YmY3L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿