Documenten over Ghislaine Maxwell vrijgegeven: vertrouwelinge Epstein probeert verklaring over haar seksleven tegen te houden - Het Laatste Nieuws - Crune Blogs

Latest

2020年7月31日金曜日

Documenten over Ghislaine Maxwell vrijgegeven: vertrouwelinge Epstein probeert verklaring over haar seksleven tegen te houden - Het Laatste Nieuws

Een foto van Ghislaine Maxwell uit 2013.
AFP Een foto van Ghislaine Maxwell uit 2013.
Tientallen nieuwe documenten met betrekking tot de omgang van Ghislaine Maxwell met Jeffrey Epstein zijn donderdag openbaar gemaakt. De vertrouwelinge van Epstein wordt verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik en is eerder door de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd.

De rechter in New York had op 23 juli al opdracht gegeven een groot deel van meer dan 80 documenten uit een rechtszaak tegen Maxwell uit 2015 vrij te geven. Die zaak werd aangespannen door Virginia Giuffre, die Epstein ervan beschuldigde haar met behulp van Maxwell als seksslavin te hebben gehouden.

Giuffre beweert in de documenten niet alleen dat Maxwell als leverancier van meisjes fungeerde en haar over de hele wereld ‘uitleende’ aan invloedrijke mannen, zoals de Britse prins Andrew. Ze beschuldigt Maxwell er ook van dat die haar ‘rekruteerde’ toen ze nog maar 15 was en dat ze zelf ook seks had met minderjarige meisjes. 

Verzegeld

Maxwell diende donderdag nog een verzoek in bij de rechtbank om de vrijgave van twee aanvullende documenten te blokkeren, waaronder een verklaring uit 2016 over haar seksleven en een verklaring van een niet nadere benoemde aanklager van Epstein.

Advocaten van Maxwell zeiden dat het openbaar maken van haar verklaring het "moeilijk, zo niet onmogelijk" zou kunnen maken om een ​​onpartijdige jury te vinden voor haar strafproces. De twee verklaringen blijven naar verwachting tot maandag verzegeld, afhankelijk van hoe het hof van beroep beslist.

Een schets van Ghislaine Maxwell van midden juli.
REUTERS Een schets van Ghislaine Maxwell van midden juli.

Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, die vorig jaar in afwachting van zijn eigen proces zelfmoord pleegde in zijn cel. Ze heeft verklaard onschuldig te zijn.

De Britse Maxwell is de jongste dochter van mediamagnaat Robert Maxwell en was een prominente 'socialite'. Ze introduceerde Epstein volgens Britse media bij tal van kopstukken onder wie presidenten, artiesten, zakenmagnaten en de Britse prins Andrew, die ook door een vermeend slachtoffer beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Lees ook: PORTRET. Ghislaine Maxwell, de vrouw die als kwade genius achter Epstein wordt beschouwd (+)

Bekijk ook: In deze villa hield Ghislaine Maxwell zich schuil

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiogFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvc2hvd2JpenovZG9jdW1lbnRlbi1vdmVyLWdoaXNsYWluZS1tYXh3ZWxsLXZyaWpnZWdldmVuLXZlcnRyb3V3ZWxpbmdlLWVwc3RlaW4tcHJvYmVlcnQtdmVya2xhcmluZy1vdmVyLWhhYXItc2Vrc2xldmVuLXRlZ2VuLXRlLWhvdWRlbn5hZjUwNDJjMy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿