VRT schrapt aflevering van 'F.C. De Kampioenen' wegens racisme - Het Laatste Nieuws - Crune Blogs

Latest

2020年7月20日月曜日

VRT schrapt aflevering van 'F.C. De Kampioenen' wegens racisme - Het Laatste Nieuws

'FC De Kampioenen - Kamer te huur'
VRT 'FC De Kampioenen - Kamer te huur'
De VRT heeft beslist om een aflevering van ‘F.C. De Kampioenen’ niet meer uit te zenden vanwege racisme. Oudere programma’s worden tegenwoordig gescreend, en volgens de zender past de aflevering niet meer in de tijdsgeest van vandaag. 

Het gaat om de aflevering ‘Kamer te huur’, waarin Pascale een kamer verhuurt aan gastpersonage Dieudonné, een man uit Kameroen. Haast de volledige aflevering bestaat uit racistische opmerkingen die aan hem gericht zijn. Zo noemt Boma hem een “negerke uit de brousse” en vond Pascale het opmerkelijk dat hij “ook met een mes at”. Om er nog een schepje bovenop te doen, vraagt ze hem even later nog: “Ben jij nu minder zwart dan toen je in Afrika was?” Bovendien danst Pascale in een Afrikaanse jurk met fruit op haar hoofd. Allemaal dingen die vandaag niet meer door de beugel kunnen. De opnames stammen dan ook al van 18 jaar geleden.

“Het past niet meer in onze tijdsgeest”, aldus VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Hij benadrukte dat programma’s tegenwoordig gescreend worden door een diversiteitsmedewerker voor ze worden heruitgezonden. “De aflevering zal niet meer op tv te zien zijn en ook op het online platform VRT NU is ze verwijderd.”

Niet de eerste keer

Er zijn wel meer dingen die vandaag de dag niet meer worden vertoond vanwege de inhoud. ‘De Kampioenen’ sloegen net dit weekend toevallig een aflevering over waarin de controversiële Guy Van Sande te zien was als gastacteur. In ‘De enquête’ speelde hij de yoga-instructeur van Doortje en Pascale. De VRT maakte eerder al bekend dat alle programma’s met Van Sande, die veroordeeld werd voor verspreiding van kinderporno, niet meer heruitgezonden zouden worden. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZGh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9zaG93Yml6ei90di92cnQtc2NocmFwdC1hZmxldmVyaW5nLXZhbi1mLWMtZGUta2FtcGlvZW5lbi13ZWdlbnMtcmFjaXNtZX5hODg2ZDM4My_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿