Marijn 'Boma' Devalck ontgoocheld over ex-collega's na geschrapte Kampioenen-aflevering: “Hun enthousiasme van vroeger zijn ze duidelijk vergeten” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2020年7月28日火曜日

Marijn 'Boma' Devalck ontgoocheld over ex-collega's na geschrapte Kampioenen-aflevering: “Hun enthousiasme van vroeger zijn ze duidelijk vergeten” - Het Nieuwsblad

Niet iedereen is opgezet met de keuze van VRT om een aantal afleveringen van F.C. De Kampioenen te schrappen omdat ze racistisch zouden zijn. Onder meer acteur Marijn ‘Boma’ Devalck vindt het overdreven. “Je trapt tegenwoordig altijd op iemands tenen”, zegt hij in een interview aan Dag Allemaal.

Marijn Devalck, die in alle 273 afleveringen Balthazar Boma speelt, heeft begrip voor de keuze van VRT. “Als je weet dat er 10.000 mensen op straat komen tegen racisme, snap ik dat ze geen olie op het vuur willen gooien”, zegt de acteur in het interview. Maar, zo vindt hij, “zonder het te willen, trap je tegenwoordig altijd op iemands tenen”.

LEES OOK. Zwarte actrice uit ‘Kampioenen’-film vindt geschrapte afleveringen een goeie zaak: “De excuses van tien jaar geleden gelden vandaag niet meer”

Dat de acteurs die destijds in de geschrapte afleveringen zwarte personages vertolkten nu over racisme spreken, vindt Devalck jammer. “Ik ben ontgoocheld over hun reactie. Het staat in schril contrast met het goede gevoel dat wij allemaal hadden tijdens onze samenwerking. Hun enthousiasme van weleer is duidelijk uit hun emotionele geheugen gewist.”

Marijn ‘Boma’ Devalck ontgoocheld over ex-collega’s na geschrapte Kampioenen-aflevering: “Hun enthousiasme van vroeger zijn ze duidelijk vergeten”
Een fragment uit een van de bewuste geschrapte afleveringen ‘Kamer te huur’ Foto: VRT - TV1

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjAwNzI4XzkyNTY3MDMx0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿