Charlotte de Witte, Iggy Pop en Anna Calvi: dit was het beste van de eerste dag van Rock Werchter - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年6月30日金曜日

Charlotte de Witte, Iggy Pop en Anna Calvi: dit was het beste van de eerste dag van Rock Werchter - De Morgen

OverzichtRock Werchter

Iggy Pop op Werchter. Beeld © Stefaan Temmerman
Iggy Pop op Werchter.Beeld © Stefaan Temmerman

Als u er was op de eerste dag van Rock Werchter, zijn dit de optredens die u moet onthouden. Als u er niet was op de eerste dag van Rock Werchter: weet dat dit de topconcerten zijn die u heeft gemist. Een overzicht!

Iggy Pop ★★★★★

“Als ik aan het liften was, zouden jullie me dan meenemen?” stelde Iggy Pop de meest retorische vraag van de eerste Werchter-dag. We zouden hem niet alleen meenemen, we zouden hem aan het stuur zetten, hem de bestemming laten kiezen én het rempedaal laten saboteren. “Thanks for showing up”, zei hij. En: “You’re the fucking best!” Nee, Iggy: jíj bedankt om af te komen. Jij bent de fucking beste.

Charlotte de Witte ★★★★☆

De perfecte vervanger van Stromae speelde drie uur te vroeg in een tent. Charlotte de Witte heeft bij dezen haar plek op de Main Stage op een toekomstige editie geclaimd.

Charlotte de Witte. Beeld Alex Vanhee
Charlotte de Witte.Beeld Alex Vanhee

Sam Fender ★★★★☆

Sam Fender is een Bruce Springsteen in de dop, een biosupermarktversie van The War on Drugs, een naar het zich laat aanzien allround goeie pee, en over enkele jaren een échte headliner op Rock Werchter.

Sam Fender. Beeld © Stefaan Temmerman
Sam Fender.Beeld © Stefaan Temmerman

Anna Calvi ★★★★☆

In ‘Wish’ trok Anna Calvi het spreekwoordelijke gewaad van een hogepriesteres aan. Eerst de armen in de lucht, dan de knieën op de grond voor een van haar vele solomomenten. Plots zaten de negen Muzen zonder job. Iedereen met een hart voor schoonheid en muziek had zich immers tot de sekte van Anna Calvi bekeerd.

Zwangere Guy ★★★★☆

“Deze shit is mijn therapie!” brulde Zwangere Guy. Messcherp was hij. Woest en met het hart op de tong. 17 maanden nuchter, 22 kilo lichter. Bommetje deed boem.

Zwangere Guy. Beeld © Stefaan Temmerman
Zwangere Guy.Beeld © Stefaan Temmerman

Weyes Blood ★★★★☆

Wat is het volgende: Iggy Pop met een overhemd, Axl Rose die zijn noten haalt, Zwangere Guy die domweg bevalt? Van Weyes Blood had óók niemand verwacht dat ze The Barn zomaar even zou inpakken met haar innige, eenzame, troostende ballades, en zie!

Volg het festivalnieuws en al onze recensies van Rock Werchter in onze liveblog.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMijQFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL2NoYXJsb3R0ZS1kZS13aXR0ZS1pZ2d5LXBvcC1lbi1hbm5hLWNhbHZpLWRpdC13YXMtaGV0LWJlc3RlLXZhbi1kZS1lZXJzdGUtZGFnLXZhbi1yb2NrLXdlcmNodGVyfmJmMTEzZDliYy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿