Who's the boss? Bruce Springsteen is eraan begonnen op TW Classic - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年6月19日月曜日

Who's the boss? Bruce Springsteen is eraan begonnen op TW Classic - VRT.be

Op TW Classic is headliner Bruce Springsteen aan zijn optreden begonnen. Daarmee bereikt het eendagsfestival zijn hoogtepunt. Het verkeer richting het terrein verliep vlotter dan gisteren.

Om 22 uur stipt was het zover en begon Bruce Springsteen aan zijn optreden op TW Classic, voor veel bezoekers dé reden om naar Werchter af te zakken. The boss liet eerst zijn band op het podium komen en verscheen zelf als laatste. Als eerste nummer kozen ze voor "No surrender".

Wie vandaag met de wagen naar het festivalpark kwam, raakte er over het algemeen makkelijker dan gisteren bij Werchter Boutique. Alle wegen rondom het terrein zaten urenlang dicht waardoor velen optredens misten. Ook de uittocht verliep moeizaam. 

Vandaag tekende VRT NWS minder zulke geluiden op. "We hebben met tientallen mensen gesproken die met de wagen zijn gekomen", zei collega Ann De Bie om 19 uur in "Het journaal" vanop de wei. "Goed de helft zei dat het vlot was verlopen. Ze hebben de QR-code op hun ticket gescand en vonden zo vlot de weg naar de parking."

"De andere helft moest toch wat aanschuiven, gaande van 20 minuten tot anderhalf uur. Het verkeer zat vooral vast rond het centrum van Haacht, zo hoorden we. Al bij al moesten mensen wel minder lang aanschuiven dan gisteren."

"We hebben geen enkele boze of gefrustreerde festivalganger gezien. Alle mensen waren heel blij dat ze hier op tijd zijn geraakt om straks het concert van hun grote held te kunnen zien, Bruce Springsteen."

Bekijk hieronder enkele foto's op en naast het podium van TW Classic:

Wissel van de bas

Triggerfinger mocht om 16 uur als eerste het podium op, zonder bassist Paul Van Bruystegem. Hij speelde op 11 juni zijn laatste optreden met de band in de Ancienne Belgique in Brussel. In zijn plaats nam Geoffrey Burton de honneurs waar, samen met Mario Goossens aan de drums en met zanger en gitarist Ruben Block.

De show vond een goed evenwicht tussen power en ambiance en daar ging het publiek graag op in. Hits als "Colossus" en "All this dancin' around" gingen vlot over de tongen. 

Rustpunt

Na Triggerfinger was het de beurt aan Jack Johnson die het publiek weer tot rust bracht met zijn zachte, doorvoelde country.

Zoals steeds bij de voormalig professioneel surfer die muziek maakt en uitbrengt volgens zijn eigen regels, moesten er ook speciale nummers bij zitten. In "Costume Party" speelde hij, zoals op het album, een basslijn op vier "op toon gedronken" bierflesjes. Toetsenist Zach Gill stal meermaals de show, met de grote goedkeuring van zijn frontman. 

Hij dolde ook met een fan die om "Willie got me stoned" vroeg: "Ik denk dat jij de enige bent die dit nummer wilt horen, maar goed". Een akoestische, geïmproviseerde versie werd ingezet en werd de begeleiding van de man die maar al te graag aan de camera toonde hoe iemand stoned geraakt. Zonder Willie (Nelson, countrylegende) uiteraard. Afsluiten deed de singer-songwriter met zijn grootste hit "Better Together". 

"Bruce stelt nooit teleur"

De derde band op het podium was Simply Red die de fakkel uiteindelijk aan Bruce Springsteen doorgaf. "Het is zes jaar geleden dat hij hier nog eens stond", zei De Bie nog. "Toen is aangekondigd dat hij opnieuw zou langskomen, waren de tickets in minder dan een uur uitverkocht."

"Mensen hebben er enorm naar uitgekeken om hem nog eens te zien. Het concert van Bruce duurt zowat 2,5 uur. Mensen die het kunnen weten, die zeggen: Bruce stelt nooit teleur."

Tussen middernacht en 3 uur brengt Studio Brussel een speciale aflevering van De Tijdloze in het teken van het optreden van Springsteen. Iedereen die het heeft bijgewoond kan laten weten wat zij of hij ervan vond. Dat kan via WhatsApp (0478 100 100), maar ook via VRT MAX.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiSmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNi8xOC90dy1jbGFzc2ljLTIwMjMtYnJ1Y2Utc3ByaW5nc3RlZW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿