Openbaar vervoer schiet tekort na concert Harry Styles: uren wachten om alsnog de laatste trein te missen - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年6月26日月曜日

Openbaar vervoer schiet tekort na concert Harry Styles: uren wachten om alsnog de laatste trein te missen - Het Nieuwsblad

Ook de uittocht na het concert van Harry Styles in Werchter op zaterdag liep niet van een leien dakje. Het was vaak uren aanschuiven voor een plekje in de pendelbussen.

“Concert gedaan om 22.30 uur en om 1 uur op de pendelbus geraakt (en wij waren bij lange niet bij de laatsten).” Dat post iemand op Facebook. “Hoezo is dit opnieuw één grote soep? Bijna middernacht en we staan nog altijd aan te schuiven voor een pendelbus. Fyi: het concert van Harry Styles was stipt om 22.30 uur voorbij.” Zo richt een andere concertganger zich op Twitter tot De Lijn en Live Nation. Een andere twitteraar: “Harry was top, maar die bijna drie uur aanschuiven voor de hoog aanbevolen pendelbus naar Leuven was er toch wat te veel aan.”

Wie niet met de auto naar Werchter ging, was automatisch aangewezen op de pendelbus die De Lijn had ingezet tussen het station van Leuven en het festivalterrein van Werchter. Het was namelijk onmogelijk om iemand af te zetten aan het festivalterrein. De enige kiss-and-ridezone was aan het station van Leuven. De Lijn had daarvoor haar pendelbussen gepromoot. Maar het systeem bleek minder efficiënt dan gehoopt. Concertgangers klaagden dat ze twee tot drie uur moesten wachten om op zo een bus te raken.

Bij De Lijn wijten ze het aan de macht van de massa en het feit dat de terugkeer logischerwijze niet gespreid verliep, wat bij een festivalmeerdaagse, zoals Rock Werchter volgend weekend, wel het geval is. “We hebben in korte tijd twaalfduizend concertgangers naar Leuven vervoerd”, aldus woordvoerder Ine Pieters. “Daarvoor hadden we 35 pendelbussen ingezet, een pak meer dan bij Bruce Springsteen vorige week. Maar het duurt inderdaad een tijd voor je al die mensen op een bus krijgt. Iedereen keert tegelijk terug, dat is anders dan bij een festival waarbij dat meer gespreid gebeurt.”

Het gevolg was dat concertgangers die een aansluitende nachttrein misten, zich moesten zien te redden in Leuven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMwNjI1Xzk2NTI5MDU20gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿